Älysormus Ōura kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä

Ōura-hyvinvointisormus mittaa palautumista, unen laatua ja aktiivisuutta. Fingridin HRD-asiantuntija Riina Korpi on käyttänyt sormusta toukokuusta lähtien.

Riina Korpi näyttää kännykän ruudulta eri värisiä pylväitä ja käppyröitä. Ne kuvaavat hänen unensa laatua. Tieto on siirtynyt automaattisesti sormuksesta kännykkäsovellukseen. Edellisen yön syke on ollut melko korkea, joten palautuminen ei ole ollut paras mahdollinen.

– Käyrät kertovat, että viimeisin viikko ei ole mennyt palautumisen suhteen ihan putkeen, Korpi toteaa.

Hän pitää sormuksessa erityisesti siitä, että se ei keskity vain suorituksiin, vaan myös palautumiseen ja lepoon.

– Siellä on ihan valtavasti dataa, jota en ole vielä ehtinyt tutkia.Korpi mietti aluksi, tuleeko hänen käytettyä niin isoa sormusta. Sen muotoilu kuitenkin miellytti häntä. Hän ottaa sormuksen pois vain saunassa ja hiuksia pestessä.

– Sormuksesta ei edes tajua, että se on mittari. Se on koruna niin kaunis – ja jo osa minua!

Sormus on auttanut Korpea tutustumaan omaan hyvinvointiinsa paremmin. Hän miettii, miten voisi tuoda omaan arkeensa enemmän rauhoittumisen hetkiä.

Pelkkä sormuksen pitäminen ja datan seuraaminen kännykästä ei vielä saa aikaan muutosta. Mitattu tieto voi kuitenkin auttaa kyseenalaistamaan omia ruokailu- ja liikuntatottumuksia tai sitä, miten nukkuu.

– Muutokset eivät tapahdu hetkessä. Sitä tietää kuitenkin, että on jo oikealla polulla, Korpi sanoo. •