Search
Close this search box.

EU

Sähkömarkkinat

Eurooppalaiset sähkömarkkinat

Euroopan sähkömarkkinoiden integraatiota koskeviin kysymyksiimme vastasi ENTSO-E:n Secretary-General, Laurent Schmitt.

Näkökulma

Vuosikymmen viikossa

Venäjän silmitön hyökkäyssota Ukrainassa järisyttää Eurooppaa ja koko maailmaa. Lyhyessä ajassa moni asia, joka vielä viikko sitten tuntui mahdottomalta, onkin muuttunut mahdolliseksi niin hyvässä kuin pahassa. Ukrainalaisten käydessä urhoollista puolustustaistelua EU on osoittanut toimissaan hämmästyttävää yhtenäisyyttä, nopeutta ja lujuutta. Myös energiasektorilla isot asiat ovat liikkeessä.

Sähkömarkkinat

Verkkosäännön vaatimusten valmistelu on hyvässä vauhdissa

EU:n sähköverkon hätätilaa ja käytönpalautusta koskevan verkkosäännön (NC ER) vaatimusten toimeenpano on käynnissä Fingridin asiakasorganisaatioissa. Verkkosäännön 24 tunnin toimintakykyvaatimuksen ja alitaajuussuojausjärjestelmän toteutuksen on oltava valmis vuoden 2022 joulukuussa.

Kantaverkko

Ritva Hirvoselle professorin arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt professorin arvonimen Fingridin suunnittelupäällikkö Ritva Hirvoselle 19.12.2019. Professorin arvonimi on valtiovallan arvonannon osoitus eteville tieteen- ja taiteenharjoittajille.

Euroopan unionin lippu ja parlamenttirakennus Brysselissä
Sähkömarkkinat

Verkkosääntö sähköverkon hätätilasta ja käytönpalautuksesta

Sähköverkon hätätilaa ja käytönpalautusta koskeva verkkosääntö määrittelee yhteiset vaatimukset sähköjärjestelmän hätä-, suurhäiriö- ja palautustilojen käsittelyä varten. Verkkosääntö yhtenäistää sähköjärjestelmän käyttöä koko EU:n alueella ja myös kolmansien maiden kanssa.

Sähkömarkkinat

Yhteinen visio tuo markkinat ja käytön tiiviisti yhteen

Sähkön kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöorganisaation ENTSO-E:n visio 2030 avaa keskustelua sähköjärjestelmän murroksesta ja sen uhkista sekä mahdollisuuksista sähköjärjestelmälle. Visio liittää yhteen markkinoiden ja käyttötoiminnan yhtäaikaisen kehittämisen ja kysyy, miten kannattaa toimia, kun markkinat valjastetaan energiamurrokseen.  

Sähkömarkkinat

ENTSO-E: eurooppalaisen yhteistyön rooli korostuu

Kymmenen vuotta sitten perustetun ENTSO-E:n ensimmäinen vuosikymmen on ollut muutoksia täynnä. Eikä järjestön tahti ainakaan hidastu tulevaisuudessa, siitä pitää energiasiirtymä huolen. Samalla eurooppalaisen yhteistyön rooli vain korostuu jatkossa.

Kantaverkko

Verkkosuunnittelussa luotetaan skenaarioiden voimaan

Verkkosuunnittelu vaatii kansainvälistä ja kansallista yhteistyötä. Keskeinen työkalu tässä työssä on Euroopan 10-vuotinen verkon suunnitelma TYNDP, joka laaditaan joka toinen vuosi eurooppalaisten kantaverkkoyhtiöiden yhteistyöjärjestö ENTSO-E:n toimesta.

Tässä kaikki artikkelit.