Search
Close this search box.

kyberuhka

Kantaverkko

Kyberturvallisuus varmistetaan aidoilla harjoituksilla

Fingridin tietoturvayksikön teemana on tänä vuonna harjoittelu, ja erityisesti kyberharjoittelulle luodaan nyt perinnettä. Kyberturvallisuus vaatii vahvaa teknistä kyvykkyyttä puolustaa ympäristöjä, mutta myös päätöksenteon ja viestinnän onnistumista hyökkäystilanteissa. Teemavuoden päättää ensi kertaa järjestettävä pohjoismaisten kantaverkkoyhtiöiden ja viranomaisten yhteisharjoitus marraskuussa.

Näkökulma

Digitaalinen tietoturva

Suomen on vallannut digitalisaatiohuuma. Se tuntuu ulottuvan yhteiskunnan kaikille osa-alueille ja kasvaa jo lähes hypetyksen asteelle. Fingrid on toteuttanut digitalisaatiota jo vuosia etenkin käyttötoiminnan automatisoinnissa sekä ennakoivan kunnossapidon ratkaisuissa. Tänä päivänä digitalisaatiolla haetaankin jo tehokkuus- ja kustannushyötyjä liiketoiminnan kaikilla osa-alueilla, kirjoittaa Kari Suominen. JULKAISTU 8.9.2017.

Turvallisuus

Kyberhyökkäykseen voi varautua harjoittelemalla

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toimiva JYVSECTEC on kehittänyt realistisen harjoitteluympäristön, jossa teollisuusalan toimijat voivat harjoitella kyberhyökkäyksien torjumista. Fingrid ja Elenia pilotoivat harjoitusympäristöä alkuvuonna.
– Harjoitus aktivoi varautumaan entistä paremmin, sanovat Fingridin ICT johtaja Kari Suominen (keskellä) ja erikoisasiantuntija Petri Mäkynen sekä Jyvsectecin teknologiajohtaja Marko Vatanen.