Search
Close this search box.

Kesätyökokemus muistetaan pitkään

Jaa
Fingrid haluaa palvelukseensa alan parhaat osaajat. Siksi yhtiössä panostetaan poikkeuksellisen voimakkaasti myös kesätyöntekijöiden viihtymiseen. Kyselimme muutamalta kesätyöläiseltä odotuksista ja tuntemuksista. Katso myös videohaastattelumme.

– Kun itse aikanaan aloitin työt ensimmäisessä kesätyöpaikassani, sain lähiesimieheltä ohjeistukset työtehtäviini ja minulle näytettiin, missä ruokala sijaitsee. Muiden osastojen työntekijät eivät tienneet olemassaolostani, yhtiön johdosta puhumattakaan, Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen kuvailee ensimmäistä kesätyöpaikkaansa, jossa kesätuuraajan talolle tuomaa arvoa ei osattu hyödyntää. Nykyään asiat tehdään toisin.

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan osallistuvan Fingridin noin 40 hengen kesätyöntekijäjoukko koottiin heti kesän aluksi yhteen pääkonttorille perehdytyspäivään. Tilaisuuden avasi Ruusunen esittelemällä yhtiön ajankohtaiskatsauksen.

– Meillä kesätyöntekijöistä moni palaa ja jää taloon pitkäksi aikaa. Eikä minun yhteydenpitoni kesätyöntekijöihin jää yhteen puheenvuoron pitämiseen. Käyn kesän mittaan usein nauttimassa lounaani heidän pöydässään. Alkuun läsnäoloani hieman jännitetään, mutta kesän mittaan keskustelu vilkastuu, Ruusunen kertoo.

Hän muistaa hyvin oman ensimmäisen kesätyönsä ja sen heijastusvaikutukset työuralleen.

– Olin YLE:llä pikalähettinä kuljettamassa postia ja päivän uutisfilmejä. Ensimmäinen kesätyöpalkkani jäi säästötilille. Suurin kesätyöstäni saama oppi, jota olen pyrkinyt toteuttamaan urallani, oli lähiesimiehen roolin tärkeä merkitys työnohjaamisessa. Kesätyöntekijöillemme haluan sanoa, että Fingrid on hieno yhtiö ja ottakaa siitä kaikki mahdollinen irti.

Koulun opit käytännön testiin

Eveliina Seppälä, Aapo Kivioja, Silja Piiroinen ja Johannes Koski ovat Fingridin tämän kesän kesätyöntekijöitä. Koko kesätyöntekijäjoukon tutustumispäivässä yhtiö tuli tutuksi.

Työelämään tutustuja Aapo Kivioja on 15-vuotias koululainen, joka odottaa kahden viikon TET-jaksoltaan yleiskokemusta työpaikalla olemisesta.

– Koska tämä on ihan ensimmäinen työpaikkani, en osaa listata odotuksia. Mutta on hienoa, että olen päässyt tekemään oikeita töitä jo ensimmäisinä päivinä. Olen postittanut kutsuja ja tehnyt arkistossa excel-taulukkoa. Kiva tehdä vaihteeksi muutakin kuin englannin ja äikän tehtäviä, vapaa-aikanaan pesäpalloa pelaava Aapo iloitsee.

Johannes Koski opiskelee Jyväskylässä sähköinsinööriksi.

– Halusin Fingridille kesätöihin, koska opiskelen sähkövoimatekniikkaa ja täällä pääsen soveltamaan koulussa opittua teoriaa käytäntöön ja harjoittelemaan alan työtehtäviä. Odotan kesätöiltäni sopivasti haastavia tehtäviä ja toivon näkeväni mahdollisimman laajasti yrityksen toimintaa.

Silja Piironen on kuudennen vuoden juristiopiskelija Helsingin yliopistosta.

– Kesätyöpaikkani on lakiasiainosastolla. Fingridiin halusin töihin, koska minua kiinnostaa yritysjuristin ammatti ja kirjoitan gradua ympäristöoikeudesta. Parasta kesätyössäni on, että olen saanut tehdä ihan oikeita, vastuullisia ja haastaviakin töitä, kuten saanut tarkastaa sopimuksia. Työnohjaus on myös ollut ihan huippua.

Tampereen teknillisessä yliopistossa opiskeleva Eveliina Seppälä viihtyi ja vaikutti kesätyössään Fingridissä niin hyvin, että se poiki hänelle diplomityöpaikan.

– Tulin tänne viime toukokuussa kesätöihin ja sen jälkeen minulle avautui mahdollisuus diplomityöpaikkaan. Valmistelen lopputyötäni sähkömarkkinatutkimuksessa.

Merkityksellistä työtä hyvässä hengessä

Tiina Miettinen toimii Fingridillä henkilöstö ja viestintäjohtajana.

– Muistan hyvin ensimmäisen kesätyöni, joka oli Forssan kirkon opas. Ensimmäisen kesätyöpalkkani taisin käyttää vaatteisiin, Tiina nauraa.

Miettinen haluaa muistuttaa, miksi Fingrid on hyvä työnantaja.

– Meillä tehdään todella merkityksellistä työtä, mikä tuo paljon sisältöä työhön. Toisaalta, vaikka teemme tärkeää työtä, sitä ei tehdä vakavalla naamalla vaan kivalla tekemisen meiningillä.

Uusille kesätyöntekijöille hänellä on selkeä viesti:

– Ei tarvitse pelätä ihmisille juttelemista, tämän opin itse ensimmäisestä kesätyöpaikastani. Työnteon lisäksi löytäkää toisenne, vaihtakaa kokemuksia ja pitäkää myös hauskaa. Nauttikaa tästä ajasta!