Search
Close this search box.

Puhdas sähköjärjestelmä tarvitsee vahvan alustan

Jaa
Fingrid luo alustaa puhtaalle sähköjärjestelmälle. Kuvittaja piirsi, mitä tämä kokonaisuus tarkoittaa.

 

Matka kohti vähähiilistä, puhdasta sähköjärjestelmää on käynnissä. Puhtaassa sähköjärjestelmässä sähköä saadaan vesi-, tuuli-, aurinko- ja ydinvoimasta sekä biomassaan perustuvasta yhdistetystä sähkön- ja lämmöntuotannosta. Asiakkaat ovat keskiössä. Dynaamisuus ja monimutkaisuus kuvaavat puhdasta sähköjärjestelmää, samoin joustavuus ja kustannustehokkuus.

Puhdas sähköjärjestelmä tarvitsee vahvan alustan, ja Fingridin roolina on luoda tämä alusta. Alustan rakentajana meillä on kolme päätehtävää:

  • Rakennamme, kunnostamme ja kehitämme sähkönsiirron kantaverkkoa sekä rajayhteyksiä pitkäjänteisesti, tulevaisuuden tarpeisiin.
  • Valvomme sähköjärjestelmää joka hetki ja hoidamme häiriöt tehokkaasti, jotta yhteiskunta voi luottaa varmaan sähköön myös jatkossa.
  • Uudistamme sähkömarkkinoita yhä reaaliaikaisemmaksi ja markkinaehtoisemmaksi.

Tässä työssä tarvitsemme jatkossakin sujuvaa yhteistyötä kumppaneidemme kanssa.

Meidän on kuunneltava herkällä korvalla sähköjärjestelmän tulevia tarpeita, jotta voimme mahdollistaa puhtaan sähköntuotannon liittymisen kantaverkkoon. Tulevaisuuden sähköjärjestelmässä sähkön kulutuksen ja tuotannon joustokyky on olennaista. Tavoitteena on mahdollistaa kaiken sähkön kulutuksessa, tuotannossa ja sähkövarastoissa olevan joustokyvyn osallistuminen sähkömarkkinoille sekä palkita joustokykyisyydestä.

 

Kuvitus kertoo enemmän

Kuvittaja Linda Saukko-Rauta luonnosteli keskustelumme pohjalta piirroksen siitä, mitä puhdas sähköjärjestelmä ja Fingridin rooli alustan rakentajana tarkoittaa.

Katso video piirrostyön edistymisestä!

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *