Search
Close this search box.

Suurella sydämellä

Jaa
Mika Penttilä Fingrid
Mitä yhteistä on työssämme kantaverkkoyhtiö Fingridissä ja Suomen kymmenillä tuhansilla maatiloilla?

Teemme tahoillamme tärkeää työtä Suomen huoltovarmuuden ja omavaraisuuden varmistamiseksi. Työtä, jolla on merkitystä jokaisen suomalaisen elämässä vuoden jokaisena päivänä. 

On muodostunut lähes itsestäänselvyydeksi, että Suomessa sähkönsiirto toimii ja kotimaisia elintarvikkeita on aina saatavissa. Ilman työtämme tämä ei onnistu. Onnistuminen vaatii asiantuntijuutta ja monialaista osaamista. Työtä, jota tehdään suurella sydämellä ja vastuullisesti luontoa sekä ympäristöä kunnioittaen. 

Pidämme ­valot päällä ­valtakunnassa ja varmistamme, ettei Suomen hiilineutraalius ­vuonna 2035 jää meistä kiinni.

Fingridin panos suomalaisessa yhteiskunnassa on nyt entistä tärkeämpi niin päivittäisessä työssämme turvaamassa suomalaisten sähkönsaantia kuin kehittäessämme hiilineutraalin Suomen tarvitsemaa infrastruktuuria, joka auttaa samalla Suomea irtautumaan lopullisesti sähkön Venäjä-riippuvuudesta. 

Seuraavan kymmenen vuoden aikana investoimme kantaverkkoon yli ­kolme miljardia euroa. Rakennamme noin 3 200 kilometriä 400 kilovoltin voimajohtoja, joista isoon osaan sijoitamme samaan pylvääseen myös 110 kilovoltin voimajohdon maakäyttövaikutusten minimoimiseksi. Optimoimme lisäksi nykyisen kantaverkon käyttöä. Voimme ylpeänä sanoa, että pidämme valot päällä valtakunnassa ja varmistamme, ettei Suomen hiilineutraalius vuonna 2035 jää meistä kiinni.

Maanomistaja voi kuitenkin olla varma siitä, että jokainen voimajohtomme on tehty aina tarpeeseen. Haluamme varmistaa sujuvan yhteistyön hankkeen eri vaiheissa, koska voimajohto on maanomistajan naapurina kymmeniä, ellei jopa sata vuotta. 

Yhteistyö tarkoittaa jatkuvaa vuoropuhelua maanomistajien kanssa johtoreittejä suunniteltaessa sekä voimajohtoja rakennettaessa ja kunnossapidet­täessä. Kuuntelemme herkin korvin saamaamme palautetta, koska toimintamme hyväksyttävyys on meille elinehto toteuttaessamme vaativaa tehtäväämme.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *