Search
Close this search box.

Tammiston uusi aita hehkuu sinivalkoisissa väreissä

Jaa
Vantaan Tammiston sähköaseman uusi aita valmistui Suomi 100 -juhlan kynnyksellä. Fingridin sähköasemaa ja sen ympäristöä elävöittävät nyt vaihtuvissa väreissä aaltoilevat led-valot. Itsenäisyyspäivän ja Suomi 100 -juhlinnan ajan sävyt ovat sinivalkoiset.

Valaistuksen värimaailmaa voidaan säätää, sillä vaihtoehdoiksi on asennettu viisi eri teemaa. Valikoimassa on jouluisen punaista ja ekoteemaa ilmentävää vihreää. Yhdessä vaihtoehdossa vuorottelevat kaikki sateenkaaren värit. Valaistus on päällä lähinnä pimeään aikaan.

250 metrin pituisen aidan etuosa ja takaosa ovat sinistä terästä. Välissä on vaalea alumiinilevy ja yli sata led-valaisinta. Kun aidassa on valot, näkyy valaistus etupuolen teräslevyn rei’stä.
Arkkitehtitoimiston työryhmä ideoi useita erilaisia vaihtoehtoja, joista Fingrid ja Vantaan kaupunki yhteistyössä valitsivat sopivimman. Valituksi tuli Siniaalto-ehdotus, jonka inspiraationa on ollut sinifunktion muoto.

Aidan pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Arja Sippola FCG-arkkitehdeistä.

– Tällaista arjen arkkitehtuuria tarvitaan. Toivon, että aita ilahduttaa kaikkia alueella liikkujia.

Aidan rakentamisen lähtökohtana on ollut turvallisuuden lisääminen. Aita estää asiattoman kulun sähköaseman alueelle ja toimii näyttävänä näkösuojana. •

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *