Search
Close this search box.

Auditointi vauhdittaa vastuullisuutta

Jaa
Auditoinneissa näkyy erityisesti kumppanin sitoutuminen yhteiseen päämäärään.

Moni Fingridin investointihanke toteutuu avaimet käteen -periaatteella (EPC) noin 15 pääasiallisen kumppanin voimin niin, että urakoihin sisältyy myös materiaalihankinta. Joitakin materiaaleja, kuten muuntajia ja johtimia, Fingrid hankkii myös itse suorahankintana. Kumppaneille ja toimituksiin on aina määritelty tarkat laatukriteerit.

– Olemme tehneet vuosien 2016–19 aikana 40 auditointia ympäri maailmaa. Tavoitteemme on, että vuonna 2025 olemme auditoineet 90 prosenttia tavarantoimittajistamme, sanoo Fingridin omaisuuden hallinnan johtaja Timo Kiiveri.

Auditoinneissa näkyy erityisesti kumppanin sitoutuminen yhteiseen päämäärään. Tarkastelun kohteina ovat muun muassa osaaminen, johtaminen, työturvallisuus, prosessit, ympäristöasiat ja laadun hallinta. Fingridille auditoinnit tuottaa maailmanlaajuisesti toimiva partneri.
Kiiveri arvioi, että eri osapuolet ymmärtävät auditoinnin merkityksen. Auditointi vahvistaa vastuullisuutta ja tukee asioiden kehittämistä tai saattamista kuntoon.

– Kun esimerkiksi intialainen yritys näkee, että he täyttävät kriteerimme, heille avautuu pääsy laajemmille markkinoille. Meille vastuullinen toimintatapa on aidosti pieni panos tehdä maailmasta parempi paikka.

Kiiverin mukaan suomalaisten yritysten ei tarvitse ujostella, kun ne vaativat vastuullisuutta globaaleilta toimijoilta. Kun Fingridillä on esittää kattava kumppaniverkosto auditointeineen, se herättää laajalti luottamusta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Lue lisää auditioinneista Fingridin Vastuullisuusperiaatteet ja hankintojen vastuullisuus -sivulta.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *