Search
Close this search box.

RESPA 22 päätti moni­vuotisen harjoitussarjan

Jaa
Pääkaupunkiseudun huoltovarmuuskriittiset organisaatiot harjoittelivat syyskuussa kuvitteellista häiriötä kanta- ja jakeluverkkojen sähkönjakelussa.

Kaksipäiväisessä harjoituksessa laaja-alainen häiriö lamautti pitkäksi aikaa yhteiskunnan perustoiminnot, ja osallistujat pyrkivät ratkaisemaan tilanteen.

Osapuolina sähkönjakelun laajassa häiriössä ovat monet viranomaistahot, energia-alan toimijat sekä muu elinkeinoelämä, ja yhteinen tilannekuva pitää saada muodostettua ja jaettua nopeasti. Harjoituksen aikana yhteydenpitovälineiden käyttö oli sujuvaa, ja organisaatiot osasivat seurata toistensa viestintää sekä välittää tietoa omissa viestintäkanavissaan.

Tekninen viestintävalmius kriittisen infrastruktuuritoimijoiden yhteisissä viestintä- ja tilannekuvajärjestelmissä oli parantunut harjoitussarjan alkuajoista.

”Avainasemassa on yhteistyö, toimiva tekniikka ja viestintä. On kriittistä, että kaikki ottavat käyttöön yhteiset järjestelmät ja että tiedonvaihdossa sekä tilannekuvassa käytettävät terminologiat ja sisällöt on sovittu ennalta”, toteaa RESPA 22 -harjoituksen ohjausryhmän puheenjohtaja, Fingridin valvomopäällikkö Arto Pahkin.

RESPA 22 oli viimeinen osa eri puolilla Suomea järjestettyjen JÄÄTYVÄ-harjoitusten sarjaa. Sarja alkoi vuonna 2017 Kuopion alueella, ja harjoituksia on pidetty myös Lappeenrannassa, Turussa, Oulussa sekä Seinäjoella.

RESPA 22:een ja sen valmisteluihin osallistui lähes 500 henkilöä. Kaikkiaan harjoitussarjaan on osallistunut
lähes 3 000 henkilöä.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *