Search
Close this search box.

Työturvallisuus tehdään yhdessä ja yksin

Jaa
Vuoden 2021 työturvallisuusteemana on mieti ennen kuin ­toimit. Turvallisen työskentelyn perustana on huolellinen suunnittelu, jossa otetaan huomioon työturvallisuusnäkökulmat, kertoo Fingridin turvallisuuden erikoisasiantuntija Karri Koskinen.

Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä työturvallisuuden eteen yhdessä Fingridin ­palvelutoimittajien kanssa. Investointihankkeiden suuri määrä lisää tehtyjä työtunteja työmaillamme ja näin ollen kasvattaa myös työtapaturmien sattumisen ­todennäköisyyttä. Tämän vuoksi meidän tulee kiinnittää entistäkin enemmän huomiota työturvallisuuteen sekä suunnittelussa että toteutuksessa. Myöskään kiireen tunne ei saa aiheuttaa oikomista työturvallisuusasioissa.

Fingridin ja palvelutoimittajien yhteisenä ­tavoitteena on nolla tapaturmaa. Tätä tavoitetta emme valitettavasti saavuta tänä vuonna, koska ensimmäisellä vuosipuoliskolla on ­sattunut työtapaturmia sekä toimittajille että Fingridin ­omalle henkilökunnalle. Suurin osa näistä on ollut kompastumisia, mutta osa tapaturmista olisi ollut ennaltaehkäistävissä miettimällä turvallista työtapaa ennen toimeen ryhtymistä. Positiivista tämän vuoden työturvallisuustilastoissa on kuitenkin se, että yhtään vakavaa työtapaturmaa ei ole sattunut. Tavoitteenamme on päästä tänä vuonna työtapaturmataajuudessa alle viiteen työpaikkatapaturmaan miljoonaa tehtyä työtuntia kohti.

Karri Koskinen, erikoisasiantuntija, turvallisuus, Fingrid

Vuoden 2021 työturvallisuusteemana on mieti ennen kuin ­toimit. Turvallisen työskentelyn perustana on huolellinen suunnittelu, jossa otetaan huomioon ­työturvallisuusnäkökulmat. Ennakkosuunnittelun lisäksi on maltettava ­tarkastella työ­kohdetta etäämmältä ja miettiä hetki ennen töiden aloittamista. Näin voimme jokainen varmistaa sekä oman että työkavereiden turvallisuuden.

Mieti ennen kuin toimit -kampanja huipentuu­ video­kilpailuun. Toivomme, että mahdollisimman moni ­uskaltaa heittäytyä tekemään lyhyitä työturvallisuusaiheisia ­videoita. Videoiden avulla voimme levittää tietoa muun muassa siitä, miten eri toimittajat ovat ottaneet mieti ennen kuin toimit -toimintamallin käyttöön.

Hankkeiden suuri määrä ja verkon rakentamiselle ominaiset vaaratekijät luovat haasteita työturvallisuuden korkean tason saavuttamiselle. Tämän vuoksi meillä tulee tehdä saumatonta yhteistyötä työturvallisuuden varmistamiseksi. ­Lisäksi jokaisen tulee ottaa vastuu sekä omasta että ­muiden työturvallisuudesta – Nolla tapaturmaa -tavoitteen tulisi ­ohjata meidän jokaisen toimintaa ja valintoja. Työturvallisuus tehdään yhdessä, mutta jokaisen valinnoilla on suuri merkitys lopputulokseen.

Karri Koskinen
Erikoisasiantuntija, turvallisuus, Fingrid Oyj

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *