Search
Close this search box.

kantaverkko

Näkökulma

Kumpi tulee ensin, liittyjä vai voimajohto?

Kantaverkon kehittäminen perustuu sähkönsiirtopalvelusta maksavien asiakkaiden ilmaisemiin tarpeisiin. Uutta sähkön tuotantoa tai kulutusta suunnittelevat yhtiöt tekevät liityntäkyselyjä, joiden pohjalta liityntämahdollisuuksia aletaan selvittää.

Kantaverkko

Kilpailuvalttina puhdas sähkö

Päivitimme alkuvuonna sähkön tuotanto- ja kulutusennusteet. Suomen mahdollisuudet menestyä energiamurroksessa ovat erittäin lupaavat. Sähkön tuottajilta ja sähköintensiiviseltä teollisuudelta saadut kantaverkon liityntäkyselyt ovat jatkaneet kasvuaan. Investointien mahdollistaminen edellyttää merkittävää kantaverkon rakentamista ja kehittämistä.

Kantaverkko

Kantaverkon suunnittelu on ydintyötä

Jotta vauhdikkaasti sähköistyvän Suomen sähköjärjestelmä
toimisi tulevaisuudessakin hyvin, Fingrid tekee ja päivittää
useita selvityksiä, analyyseja ja visioita. Kyse on kantaverkon
suunnittelusta – Fingridin ydintyöstä.

Näkökulma

Itä-Suomen kantaverkon kehittämistarpeet kaipaavat konkretiaa

Fingrid tekee jatkuvasti verkkosuunnitelmia tulevaisuuden varalle Itä-Suomessa, mutta asiassa voidaan edetä vasta kun tiedämme, millaisia johtoreittejä ja sähköasemapaikkoja uuden sähkön tuotannon ja kulutuksen liittämiseksi tarvitaan.

Kantaverkko

Ahvenanmaalla itsenäisesti

Suomella on kaksi kantaverkkoyhtiötä, Fingrid ja
Kraftnät Åland, joista jälkimmäinen huolehtii kanta­verkosta Ahvenanmaan alueella. Oman tuotannon lisäksi Ahvenanmaalle ostetaan sähköä pääosin Ruotsista.

Kantaverkko

Metsänomistajan lunastuskorvaukset puhututtavat

Fingrid lunastaa maiden käyttöoikeuksia rakentaessaan voimalinjoja ja maksaa niistä Maanmittauslaitoksen määrittelemän korvauksen. Rakentamisen määrä on kasvanut Suomen siirtyessä puhtaaseen energiantuotantoon.

Tässä kaikki artikkelit.