kantaverkko

Ympäristö

Kantaverkko vahvistuu luontoarvoja kunnioittaen

Suomi tarvitsee lisää päästötöntä sähköä, mutta sen siirto onnistuu vain vahvan kantaverkon avulla. Uutta voimalinjaa rakennetaan luonnon ehdoilla kasvit, eläimet ja maisema huomioiden.

Kantaverkko

Vuoden Tuulivoimateko -kilpailun voitto Fingridille

Fingrid voitti Vuoden Tuulivoimateko 2021 -kilpailun kiitokseksi pitkäjänteisestä työstään Suomen tuulivoiman kehityksen kumppanina. Paljon on saatu aikaan, mutta tehtävää riittää vielä vuosiksi eteenpäin.

Revontulet yötaivaalla
Kantaverkko

Aurora Linen rakentaminen alkaa

Vuonna 2025 Suomen ja Ruotsin välille valmistuu uusi vaihtosähköyhteys, Aurora Line. Samalla Fingrid vahvistaa Suomen sisäistä sähköverkkoa rakentamalla johtolinjan pohjoisesta etelään.

Kantaverkko

Olkiluoto 3 tulee, olemme valmiita

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikkö alkaa vihdoin täydentää Suomen sähköntuotantoa. Mitä uuden ydinvoimalan käyttöönotto tarkoittaa sähköjärjestelmän käyttövarmuuden ja omavaraisuuden kannalta?
Vastaajana Fingridin vanhempi asiantuntija Minna Laasonen.

Kantaverkko

Kunnossa kaiken ikää

Kantaverkko on rakennettu useiden vuosikymmenten aikana. Laitekanta koostuu hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä laitteista sekä rakenteista, joiden on pysyttävä toimintakuntoisina koko elinkaarensa ajan. Korkea siirtovarmuus varmistetaan verkon pitkäjänteisellä kunnossapidolla myös tuleville sukupolville.

Sähköpylväitä alta päin
Kantaverkko

Varmakin sähköverkko varautuu kriisitilanteisiin

Säännöllinen järjestelmien testaaminen ja käytännön harjoittelu eri toimijoiden kanssa ylläpitää kriisivalmiutta. Esimerkiksi sähköverkon isossa toimintahäiriössä muun muassa tiedonvälitys on ensiarvoisen tärkeää.

Sähköasema Vantaan Tammistossa
Kantaverkko

Sähköasemien ennätysmäinen investointiaalto

Fingridissä on käynnissä kahden vuoden aikana yli sata sähköasemahanketta, ja avointa projektikantaa on yli 430 miljoonan euron edestä. Iso tekijä buumin taustalla on vihreä siirtymä, kun Suomi siirtyy kohti hiilineutraalia taloutta.

Näkökulma

Kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää

Kantaverkkoyhtiönä Fingridillä on keskeinen rooli Suomen sähköistäjänä. Kuluneena vuonna 2017 Fingrid jatkoi kantaverkon kehittämistä tulevaisuuden sähköjärjestelmää varten. Lue Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruususen katsaus viime vuoteen ja tutustu myös tänään julkaistuun vuosikertomukseen: annualreport.fingrid.fi
JULKAISTU 20.3.2018.

Tässä kaikki artikkelit.