kantaverkko

Kantaverkko

Lisää kapasiteettia kantaverkkoon

Fingrid investoi kantaverkkoon seuraavan kymmenen vuoden aikana ennätykselliset
kolme miljardia euroa. Tätä kaikkea summalla saadaan aikaan.

Näkökulma

Muutoksia ja mahdollisuuksia

Suomen kantaverkon käyttövarmuus on ollut jo pitkään huippuluokkaa, eikä kevät kaikista käänteistä huolimatta tehnyt tähän poikkeusta.

Pidemmän sähkönjakeluhäiriön ja poikkeuksellisen tilanteen aikana tarvittavia asioita kuten taskulamppu, paristoja, vettä, radio ja ruokasäilykkeitä.
Turvallisuus

Sähköverkko nousee nopeasti

Myrskyt ja metsäpalot voivat aiheuttaa väliaikaisia häiriöitä ­sähkönjakeluun, mutta tilanne korjaantuu nopeasti, viimeistään 24 tunnin sisällä.

Ympäristö

Kantaverkko vahvistuu luontoarvoja kunnioittaen

Suomi tarvitsee lisää päästötöntä sähköä, mutta sen siirto onnistuu vain vahvan kantaverkon avulla. Uutta voimalinjaa rakennetaan luonnon ehdoilla kasvit, eläimet ja maisema huomioiden.

Kantaverkko

Vuoden Tuulivoimateko -kilpailun voitto Fingridille

Fingrid voitti Vuoden Tuulivoimateko 2021 -kilpailun kiitokseksi pitkäjänteisestä työstään Suomen tuulivoiman kehityksen kumppanina. Paljon on saatu aikaan, mutta tehtävää riittää vielä vuosiksi eteenpäin.

Revontulet yötaivaalla
Kantaverkko

Aurora Linen rakentaminen alkaa

Vuonna 2025 Suomen ja Ruotsin välille valmistuu uusi vaihtosähköyhteys, Aurora Line. Samalla Fingrid vahvistaa Suomen sisäistä sähköverkkoa rakentamalla johtolinjan pohjoisesta etelään.

Kantaverkko

Olkiluoto 3 tulee, olemme valmiita

Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikkö alkaa vihdoin täydentää Suomen sähköntuotantoa. Mitä uuden ydinvoimalan käyttöönotto tarkoittaa sähköjärjestelmän käyttövarmuuden ja omavaraisuuden kannalta?
Vastaajana Fingridin vanhempi asiantuntija Minna Laasonen.

Kantaverkko

Kunnossa kaiken ikää

Kantaverkko on rakennettu useiden vuosikymmenten aikana. Laitekanta koostuu hyvin erilaisista ja eri-ikäisistä laitteista sekä rakenteista, joiden on pysyttävä toimintakuntoisina koko elinkaarensa ajan. Korkea siirtovarmuus varmistetaan verkon pitkäjänteisellä kunnossapidolla myös tuleville sukupolville.

Tässä kaikki artikkelit.