Search
Close this search box.

työelämä

Näkökulma

Työelämä on murroksessa – pysymmehän kaikki mukana?

Työelämän murros ei ole enää uusi asia. Työelämää koetelleista muutoksista muutamilla on ollut ja/tai tulee olemaan näkyvä rooli fingridiläisille, kirjoittaa Fingridin asiantuntija Maija Nurmi blogitekstissään.

Kantaverkko

Fingridin Janne Seppänen työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Viisivuotisen työelämäprofessuurinsa aikana Seppänen tuo Aalto-yliopiston Sähkötekniikan ja automaation laitokselle sähkönsiirtojärjestelmien asiantuntijuutta. Hän jatkaa osa-aikaisesti myös Fingridin palveluksessa. Yhteistyö Aalto-yliopiston ja Fingridin välillä syvenee entisestään.

Näkökulma

Muuttuuko työelämä koronan myötä?

Blogikirjoituksessaan Fingridin henkilöstöjohtaja Tiina Miettinen pohtii, miten korona-aika on muuttanut työelämää ja mitkä käytännöt ovat tulleet jäädäkseen.

Ympäristö

Energia- ja ympäristöalalta valmistuu tulevaisuuden tekijöitä

Energiantuotannon ja ympäristötekniikan alat ovat niin lähellä toisiaan, että ne ovat vuosien varrella yhdistyneet yhdeksi ammattikorkeakoulujen koulutusalaksi, jolta valmistuneet insinöörit työllistyvät monipuolisiin tehtäviin muun muassa energiayhtiöissä ja prosessiteollisuudessa.

Turvallisuus

Kelpuutukset ovat yksi avain yhteistyöhön

Työskentely sähköasemilla ja voimajohdoilla edellyttää palvelutoimittajilta erikoisosaamista ja tinkimätöntä työturvallisuuden hallintaa. Fingrid todentaa kunnossapitotöitä tekevien palvelutoimittajien henkilöiden osaamista kelpuutuksin, joista toivotaan kansallista käytäntöä alalle.

Turvallisuus

Voimajohtoasentajaksi koulutuksen kautta

Sitema Oy:n ja yhteistyökumppaneiden järjestämä voimajohtoasentajan rekrykoulutus on ensimmäinen laatuaan. Perinteisesti uusille työntekijöille on järjestetty perehdytystä oman yrityksen sisällä. Nyt pohjakoulutukseen osallistuvat työllistyvät eri yrityksiin, joissa perehdytys jatkuu.

Näkökulma

Työn merkityksellisyys on asennekysymys

Hakkaatko kiviä vai rakennatko katedraalia? Kun oman työn merkityksen ymmärtää, löytyy myös motivaatio, kirjoittaa Fingridin viestintäjohtaja Tiina Miettinen.

Tässä kaikki artikkelit.