Search
Close this search box.

säätösähkömarkkinat

Sähkömarkkinat

Hiekka-akusta apua energian varastointiin

Polar Night Energyn kehittämä hiekka-akku on tehokas tapa varastoida energiaa ja tehdä kaukolämmöstä entistä vähäpäästöisempää. Ensimmäinen kaupallisen kokoluokan ratkaisu on rakennettu toimimaan osana Vatajankoski Oy:n kaukolämpöverkkoa.

Sähkömarkkinat

Säätösähkömarkkinoille kaivataan lisää reservitoimittajia

Sähkön käyttötunnin aikaisten poikkeamien tasapainotukseen tarvitaan reservejä, joita Fingrid hankkii ylläpitämiltään markkinoilta. Olkiluoto 3:n käynnistyminen kasvattaa reservien tarvetta, kun taas sähkön hinnan nousu vähentää tarjontaa.

Sähkömarkkinat

Säätösähkö hetken ennätyskallista

Pohjoismaisen säätösähkön hinta oli äskettäin hetkellisesti ennätyksellisen korkea. Säätösähköä tarvitaan pitämään sähkön tuotanto ja kulutus tasapainossa.

Kantaverkko

Kantaverkkokeskus varmistaa sähkön saatavuuden ympäri vuorokauden

Helsingissä sijaitseva Fingridin Kantaverkkokeskus valvoo tauotta joka päivä vuorokauden ympäri, että sähköä on riittävästi saatavilla valtakunnan joka kolkassa. Valvomon vuorokautta rytmittävät rutiinitehtävien ohella yllätykset, jotka vaativat nopeaa reagointia häiriöttömän sähkön saatavuuden turvaamiseksi. Osa häiriöistä vaikuttaa myös päivänsisäiseen sähkön hintaan.

Kumppanit

Säätösähkömarkkinoista tarvitaan lisää tietoa

EPV Energia on yksi teollisen mittakaavan tuulivoimatuotannon uranuurtajista Suomessa: esimerkiksi vuonna 2019 jo noin 17,4 prosenttia EPV:n energiantuotannosta tuli tuulivoimasta. EPV Tuulivoima Oy:n tuulivoimapuistot sijaitsevat Teuvalla, Vaasassa, Ilmajoella ja Kristiinankaupungissa.