Search
Close this search box.

siirtokapasiteetti

Kantaverkko

Sähköverkko pysyy vakaana myös siirtokeskeytysten aikana

Kun kantaverkkoa tai sen liittymää rakennetaan ja kunnostetaan, sähkönsiirto keskeytetään tai sitä rajoitetaan. Fingrid suunnittelee keskeytykset hyvissä ajoin yhteistyössä asiakkaidensa kanssa. Ajantasaiset yhteystiedot Oma
Fingrid -­palvelussa varmistavat, että tieto keskeytyksistä kulkee sujuvasti.

Näkökulma

Puhdas sähköjärjestelmä vaatii koko Pohjoismaat kattavaa ja tehokkaampaa siirtokapasiteettien laskentaa

Siirtyminen kohti entistä päästöttömämpää sähköjärjestelmää tarkoittaa sään mukaan vaihtelevan tuotannon lisääntymistä ja entistä suurempia vaihteluita sähkön siirrossa niin maiden sisällä kuin niiden välilläkin. Tämä luo tarpeen kehittää uusia menetelmiä siirtokapasiteettien laskentaan ja lisätä kansallisista sähköjärjestelmistä vastaavien kantaverkkoyhtiöiden yhteistyötä.

Kantaverkko

Kantaverkkokeskus varmistaa sähkön saatavuuden ympäri vuorokauden

Helsingissä sijaitseva Fingridin Kantaverkkokeskus valvoo tauotta joka päivä vuorokauden ympäri, että sähköä on riittävästi saatavilla valtakunnan joka kolkassa. Valvomon vuorokautta rytmittävät rutiinitehtävien ohella yllätykset, jotka vaativat nopeaa reagointia häiriöttömän sähkön saatavuuden turvaamiseksi. Osa häiriöistä vaikuttaa myös päivänsisäiseen sähkön hintaan.

Kantaverkko

Uusi, nopea ratkaisu siirtokyvyn kasvattamiseen.

Fingrid on kehittänyt kustannustehokkaan ja nopean ratkaisun sähkön siirtokyvyn kasvattamiseksi Pohjois- ja Etelä-Suomen välillä. Jo käytössä olevan teknologian uudenlaiseen hyödyntämiseen perustuvan innovaation avulla saavutetaan jopa 500 megawatin siirtokapasiteettilisäys verkkoon nopeasti, kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.