Search
Close this search box.

ympäristö

Ympäristö

Biohajoavia esteriöljyjä muuntajiin?

Kantaverkon suurjännitemuuntajassa voi olla jopa 100 tonnia mineraaliöljyä sähköeristeenä ja jäähdytysväliaineena. Muuntajaöljyihin liittyvien ympäristöriskien toteutumisen todennäköisyydet ovat erittäin pieniä, mutta silti niihin on tarpeen varautua.

Ympäristö

YVA-hankkeissa on ruuhkaa

Suunnitellun voimajohdon reitti voi muuttua, jos YVAn eli ympäristövaikutusten arviointi menettelyn aikana löytyy esimerkiksi merkittäviä luontoarvoja. Tällä hetkellä YVA-hankkeita on ruuhkaksi saakka.

Ympäristö

Kantaverkko vahvistuu luontoarvoja kunnioittaen

Suomi tarvitsee lisää päästötöntä sähköä, mutta sen siirto onnistuu vain vahvan kantaverkon avulla. Uutta voimalinjaa rakennetaan luonnon ehdoilla kasvit, eläimet ja maisema huomioiden.

Ympäristö

Tutkittua tietoa purkubetonin hyödyntämisestä

Fingridin työmailla syntyy merkittäviä määriä purkubetonia. Sen ympäristövaikutusten ymmärtämiseksi diplomi-insinööriksi valmistuneelta Suvi Ollikaiselta tilattiin aihetta käsittelevä opinnäytetyö. Tutkimuksen tulokset ovat kaikkien Fingridin sidosryhmien hyödynnettävissä.

Ympäristö

Elämää voimajohtojen alla

Fingrid hakee jatkuvasti uusia tapoja voimajohtoalueiden hyödyntämiseen. Tuoreimpia kokeiluja ovat luomukeruualueet sekä pörriäishotellit.

Kantaverkko

Uusiokäytön puolesta

Fingrid huolehtii kantaverkon rakentamisesta ja purkamisesta. Tärkeää on saada mahdollisimman suuri osa materiaaleista uusiokäyttöön.

Ympäristö

Ympäristöystävällistä teknologiaa Virkkalan sähköasemalle

Lohjan Virkkalassa sijaitsee sähköasema, joka toimii pioneerina Fingridin sähköasemauudistuksissa; täällä luovutaan ensimmäisenä kojeistojen rikkiheksafluoridista eli SF6-eristekaasusta. Projekti on maailmanlaajuisestikin uraauurtava, sillä kyseessä on samalla Siemens Energyn Euroopan tähän mennessä suurin SF6-vapaan teknologian toimitus.

Ympäristö

Puhdasta sähköä uudistuvalle yhteiskunnalle

Sähköntuotanto on murroksessa. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi haetaan kestäviä tapoja tuottaa energiaa. Kantaverkkoyhtiön rooli on varmistaa, että sähkönsiirto toimii kaikissa tilanteissa.

Ympäristö

Aurinko siivittää vihannekset matkaan Närpiössä

Suomen suurin yksittäinen vihannespakkaamo Närpiön Vihannes tuottaa osan tarvitsemastaan käyttösähköstä omassa aurinkovoimalassa. Muitakin panostuksia ympäristöasioihin on yrityksessä tehty.

Tässä kaikki artikkelit.