Search
Close this search box.

avoin data

Sähkömarkkinat

Uudistettu Avoin data -palvelu julkaistaan vuoden vaihteessa

Fingridin Avoin data -palvelu tarjoaa avoimesti ja maksutta tietoa Suomen sähköjärjestelmästä ja sähkömarkkinoista digitaalisessa muodossa. Palvelua uudistetaan tänä vuonna tarjoamaan yhä enemmän tietoaineistoja kasvavalle käyttäjämäärälle.

Sähkömarkkinat

Toimivat sähkömarkkinat edellyttävät läpinäkyvyyttä

Fingrid julkaisee sähkömarkkinainformaatiota, joka perustuu eri toimijoiden tietotarpeisiin ja lainsäädännön vaatimuksiin. Tiedon kautta saavutettava läpinäkyvyys varmistaa reilun pelin Suomen ja ajan myötä koko Euroopan sähkömarkkinoilla.

Kantaverkko

Avoin data hyödyksi energian optimoinnissa

Tarkempien laite- ja kuormituskohtaisten kulutusprofiilien ja erilaisen avoimen datan avulla voidaan tulevaisuudessa paremmin optimoida, miten käytössä oleva energiajärjestelmä mitoitetaan kansan­taloudellisesti järkevimmin. Lähtökohdat avoimen datan hyödyntämiseen energiamarkkinoilla ovat houkuttelevat, kun lähes kaikilla asiakkailla on käytössään reaaliaikaisesti luettavat sähkömittarit.

Kantaverkko

Avoin data kohtaa asiakkaan

Fingrid avaa ensimmäisenä eurooppalaisena kantaverkkoyhtiönä reaaliaikaisia tietovarastojaan yhteistyökumppaneilleen. Fingridin keräämää avointa dataa hyödyntämällä voidaan tarjota yrityksille, kuluttajille ja sähkömarkkinoiden toimijoille uusia palveluita ja samalla taloudellista etua, kun yhä tarkemmin päästään seuraamaan muun muassa energian kulutusta.