Search
Close this search box.

investoinnit

Näkökulma

Itä-Suomen kantaverkon kehittämistarpeet kaipaavat konkretiaa

Fingrid tekee jatkuvasti verkkosuunnitelmia tulevaisuuden varalle Itä-Suomessa, mutta asiassa voidaan edetä vasta kun tiedämme, millaisia johtoreittejä ja sähköasemapaikkoja uuden sähkön tuotannon ja kulutuksen liittämiseksi tarvitaan.

Kantaverkko

Sähköjärjestelmän modernisointi muuttaa Suomea

Fingridin tehtävänä on rakentaa ja ylläpitää sähköverkkoa valtakunnallisesti sekä turvata sähkön saanti- ja toimitusvarmuus kaikissa tilanteissa. Nyt sähköjärjestelmässä on tapahtumassa suuri muutos, joka vaikuttaa myönteisesti koko yhteiskuntaan.

Näkökulma

Sähkö tuo investointeja Suomeen

Luotettavat sähköverkot ovat yksi tärkeimmistä kansallisista kilpailukykytekijöistä vihreän siirtymän teollisissa hankkeissa.

Kantaverkko

Kantaverkkopäivä keskittyi investointeihin ja turvallisuuteen

Fingridin Kantaverkkopäivässä kerrottiin lähivuosien investoinneista sekä tarkasteltiin verkon rakentamisen ja kunnossapidon turvallisuuden tekijöitä. Tilaisuudessa Fingrid myös palkitsi kantaverkkotoiminnassa ansioituneita yhteistyökumppaneitaan.

Kantaverkko

Investointien vuosikymmen!

Fingrid investoi Suomen kantaverkon sähköverkkoihin ja sähköasemiin tällä vuosikymmenellä ennätykselliset kaksi miljardia euroa.

Kantaverkko

Vihreän rahoituksen investointeja

Ilmastonmuutoksen hillitseminen on noussut muutamassa vuodessa yritysten vastuullisuusajattelun keskiöön. Samaan aikaan Green bondit eli vihreät joukkovelkakirjat ovat kasvaneet rahoitustrendiksi. Fingrid laski liikkeelle Suomen ensimmäisen yritystason vihreän joukkovelkakirjan vuonna 2017.