Search
Close this search box.

sähköasema

Kantaverkko

Yksi kymmenistä

Seuraavan kymmenen vuoden aikana Fingridin erilaisia sähköasema­hankkeita on käynnissä kaikkineen noin 180. Täysin uusia sähköasemia valmistuu 45, ja niistä jokaisessa vetovastuu on projektipäälliköllä.

Kantaverkko

Tammiston sähköaseman uudistus parantaa toimitusvarmuutta

Tammiston sähköasema, joka on pääkaupunkiseudun sähkönsaannin solmukohta, on nyt täysin uusittu, ja vanha avokytkinlaitos puretaan. Haastava projekti eteni kaupunkilaisten kannalta sujuvasti, vaikka se edellytti yhdeksän voimajohdon siirtoa ja uudelleenkytkentää.

Kantaverkko

Haastavin työmaa viimeisenä

Vuonna 1976 Fingridin edeltäjäyhtiö Imatran Voimassa työt aloittanut Antti Puuska kertoo, miten sähköasemien rakentaminen on muuttunut vuosikymmenien varrella.

Sähköasema Vantaan Tammistossa
Kantaverkko

Sähköasemien ennätysmäinen investointiaalto

Fingridissä on käynnissä kahden vuoden aikana yli sata sähköasemahanketta, ja avointa projektikantaa on yli 430 miljoonan euron edestä. Iso tekijä buumin taustalla on vihreä siirtymä, kun Suomi siirtyy kohti hiilineutraalia taloutta.

Turvallisuus

Liekkiloukku tukahduttaa nestepalot

Fingridin Ulvilan sähköaseman muuntajan suoja-altaalle on valmistunut uudentyyppinen Liekkiloukku-kansiratkaisu, joka on innovatiivinen tapa tukahduttaa onnettomuuksista ja vahingoista johtuvat nestepalot.

Kantaverkko

Älykkään sähköaseman takana ovat niiden aivot, toisiojärjestelmät

Toisiojärjestelmiä voisi kutsua sähköaseman aivoiksi ja hermostoksi. Nämä sähköaseman suojaus-, ohjaus- ja valvontajärjestelmät antavat käskyjä ensiölaitteille sekä välittävät informaatiota sähköaseman ja käytönvalvonnan välillä, jotta Fingridin kantaverkkokeskus pystyy ohjaamaan Suomen sähköjärjestelmää ja pitämään yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Fingrid uusii neljän sähköaseman toisiojärjestelmät sähköverkon käyttövarmuuden parantamiseksi.

Kantaverkko

Sähköasemien uusija Jarmo Henttinen

Projektipäällikkö Jarmo Henttinen on vastannut monen viime vuosina uusitun Fingridin sähköaseman korjaustöistä ja uusien asemien rakentamisesta. Muun muassa Imatran ja Länsisalmen sähköasemien uusiminen on muuttanut näyttävästi kansallisesti merkittäviä maisemia.

Tässä kaikki artikkelit.