Search
Close this search box.

Yksi kymmenistä

Jaa
Seuraavan kymmenen vuoden aikana Fingridin erilaisia sähköasema­hankkeita on käynnissä kaikkineen noin 180. Täysin uusia sähköasemia valmistuu 45, ja niistä jokaisessa vetovastuu on projektipäälliköllä.

Yksi uusista 110 kilovoltin sähköase­mista on nimeltään Julmala, joka rakentuu parasta aikaa Peräseinäjoelle Etelä-­Pohjanmaalle. Rakennusurakka on nyt valmis ja kevään mittaan sinne asen­netaan sähkölaitteistot. Käyttöön sähköase­ma otetaan tänä kesänä.

Uusi sähköasema on tarpeen, jotta alueen käyttövarmuutta saadaan paran­nettua. Seudulle on tulossa myös lisää tuu­livoimaa, jonka liittämisen kantaverkkoon Julmalan sähköasema mahdollistaa.

Sähköasemahankkeissa kokonaisvastuu suunnitteluvaiheesta takuuajan loppuun saakka on projektipäälliköllä. Työhön kuuluu muun muassa hankintojen suun­nittelua, kilpailutusta ja urakkasopimusten tekoa. Projektipäällikön vastuulle kuuluu myös, että hanke etenee sovitussa aikataulussa ja laajuudessa turvallisesti sekä pysymällä budjetissa.

Projektipäällikkö pitää koko hankkeen langat käsissään ja tekee yhteistyötä lukuis­ten sidosryhmien kanssa. Ulkoisiin sidos­ryhmiin kuuluvat muun muassa urakoitsi­jat, asiakkaat ja palvelutoimittajat. Sisäisiin
sidosryhmiin kuuluvat Fingridin asian­tuntijat, joiden asiantuntemusta tarvitaan hankkeen suunnittelu-­ ja toteutusvaiheessa ja joiden kanssa projektipäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä.

Yksittäisen sähköase­mahankkeen suunnitteluun ja toteutuk­seen osallistuu projektin koon mukaan jopa
useita kymmeniä henkilöitä.

Fingrid investoi seuraavan 10 vuoden aikana 3 miljardia euroa. Sähköasemiin tästä summasta käytetään 38 prosenttia.

Nuorempi projektipäällikkö Niina Hakkarainen Fingridistä huolehtii Peräseinäjoelle valmistuvasta Julmalan sähköasemahankkeesta. Tällä hetkellä Julmalan lisäksi Hakkaraisella on vetovastuu myös Kontiolahden sähköaseman laajennushankkeesta.

”Jokainen projekti on omanlaisensa, joten niin sanot­tua tavallista työpäivää tai samanlaista sähköasemahanketta ei oikeastaan ole”, Hakkarainen toteaa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *