sähköjärjestelmä

Sähkömarkkinat

Katse tulevaan

Syksyllä valmistuvan sähköjärjestelmävision tulevaisuusskenaarioissa ennakoidaan erittäin merkittävää muutosta nykyiseen sähköjärjestelmään. Se kirkastaa koko energia-alan yhteistä tilannekuvaa energiamurroksessa.

Näkökulma

Kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää

Kantaverkkoyhtiönä Fingridillä on keskeinen rooli Suomen sähköistäjänä. Kuluneena vuonna 2017 Fingrid jatkoi kantaverkon kehittämistä tulevaisuuden sähköjärjestelmää varten. Lue Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruususen katsaus viime vuoteen ja tutustu myös tänään julkaistuun vuosikertomukseen: annualreport.fingrid.fi
JULKAISTU 20.3.2018.

Näkökulma

Vuosikymmen viikossa

Venäjän silmitön hyökkäyssota Ukrainassa järisyttää Eurooppaa ja koko maailmaa. Lyhyessä ajassa moni asia, joka vielä viikko sitten tuntui mahdottomalta, onkin muuttunut mahdolliseksi niin hyvässä kuin pahassa. Ukrainalaisten käydessä urhoollista puolustustaistelua EU on osoittanut toimissaan hämmästyttävää yhtenäisyyttä, nopeutta ja lujuutta. Myös energiasektorilla isot asiat ovat liikkeessä.

Kantaverkko

Akut energiajärjestelmän osana

Energiamurroksen myötä kantaverkon ja koko energiajärjestelmän on varauduttava uusiutuvien energiamuotojen tuotantomäärien vaihteluun. Akut tarjoavat mahdollisuuksia nopeaan ja tarkkaan tuotannon ja kulutuksen tasaukseen.

Näkökulma

Sähköjärjestelmien merkitys yhteiskunnalle

Elämme kahdessa maailmassa. Toinen on fyysinen maailma ja toinen on ihmisen luoma teknologiaan pohjautuva digitaalinen maailma. Edellisessä olemme tottuneet elämään läpi ihmiskunnan historian, mutta ­digitaalinen maailma on meille vielä varsin uusi, kirjoittaa Jarno Limnéll.

Sähkömarkkinat

Henna Virkkunen: Markkinaehtoinen energiajärjestelmä on avain kestävään kasvuun

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen uskoo monipuolisen ja markkinaehtoisen energiajärjestelmän olevan tehokkain toimintamalli Euroopan kestävän kasvun taloudelle. Uusien energialähteiden investointituet ovat perusteltuja niiden tuotannon alkuvaiheessa, mutta pidemmällä aikavälillä yhteiskunnan tukeman energian tulisi löytää kilpailuasemansa markkinoilla kysynnän keinoin.

Tässä kaikki artikkelit.