Search
Close this search box.

sähkönsiirto

Kantaverkko

Fingrid suunnittelee siirtokeskeytykset yhdessä asiakkaiden kanssa

Siirtokeskeytyksissä voimajohdot tehdään jännitteettömiksi, jotta asentajat voivat turvallisesti huoltaa ja rakentaa sähköverkkoa. Länsirannikon tuulivoimavaltaisella alueella siirtokeskeytysten suunnittelu vaatii erityistä tarkkuutta ja yhteistyötä.

Kantaverkko

Sähkönsiirto keskeytyy huoltojen ajaksi – tätä se tarkoittaa

Sähköverkon huoltotöistä aiheutuvat huoltokatkot suunnitellaan tarkasti niin, että ne vaikuttavat mahdollisimman vähän sähköjärjestelmän toimintaan ja siten myös sähkön hintaan. Fingrid esimerkiksi kunnostaa rajasiirtoyhteyksiä syksyllä, koska Olkiluodon ydinvoimalan huollot ajoittuvat kevääseen.

Sähkömarkkinat

Yhteistyö syvenee

Nordic RCC:n avulla sähköä siirtyy pohjoismaiden välillä jatkossa entistä enemmän turvallisuudesta tinkimättä.

Kantaverkko

Aurora Linen rakentaminen alkaa

Vuonna 2025 Suomen ja Ruotsin välille valmistuu uusi vaihtosähköyhteys, Aurora Line. Samalla Fingrid vahvistaa Suomen sisäistä sähköverkkoa rakentamalla johtolinjan pohjoisesta etelään.

Tuulivoimala meren rannalla
Kantaverkko

Rajasiirtoyhteyksien merkitys kasvaa

Yhtenäinen ja puhtaaseen sähkön tuotantoon perustuva eurooppalainen sähkömarkkina edellyttää maiden välisiä rajasiirtoyhteyksiä, joita Suomessa ylläpitää ja kehittää Fingrid. Johtaja Jussi Jyrinsalon mukaan kilpailu ja sähkön vapaa liikkuvuus rajojen yli alentavat sähköenergian hintaa, mutta mikään maa ei jatkossa pysty yksin ja jatkuvasti tuottamaan edullista sähköä.

Näkökulma

…Ja kantaverkkokeskuksesta soitetaan…

On maanantaiaamu ja kantaverkkokeskuksesta soitetaan. Viikonlopun aikana naapurimaan kantaverkkoyhtiö on alkanut rajoittaa sähkön siirtoa Suomesta Keski-Ruotsiin. Mielessäni pilkahti muistijälki viime kesästä, kun Svk joutui rajoittamaan sähkön siirtoa Norjasta aikaansaaden samalla hämminkiä sähkömarkkinoilla – ei kai tämä nyt toistu Suomen ja Ruotsin välisellä rajalla?

Kantaverkko

Uusi, nopea ratkaisu siirtokyvyn kasvattamiseen.

Fingrid on kehittänyt kustannustehokkaan ja nopean ratkaisun sähkön siirtokyvyn kasvattamiseksi Pohjois- ja Etelä-Suomen välillä. Jo käytössä olevan teknologian uudenlaiseen hyödyntämiseen perustuvan innovaation avulla saavutetaan jopa 500 megawatin siirtokapasiteettilisäys verkkoon nopeasti, kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Tässä kaikki artikkelit.