sähköntuotanto

Turvallisuus

24 tunnin toimintakykyä testataan

Euroopan komission laatima verkkosääntö Network Code for Emergency and Restoration, eli NC ER on luotu ehkäisemään häiriötilanteiden laajeneminen ja
pysäyttämään sellaisen eteneminen suurhäiriöksi sekä varmistamaan järjestelmän nopea palauttaminen normaalitilaan.

Kantaverkko

Kuinka sähkö kulkee?

Sähkö on välttämätön osa arkipäivää. Valtakunnallinen sähkövoimajärjestelmä on Suomen laajin ja yksi tärkeimpiä infrastruktuureita. Oheisessa piirroskuvassa on havainnollistettu, kuinka sähkö kulkee.

Kantaverkko

Sähköllä puhdasta jälkeä

Sunnuntaina 12.6.2022 Suomessa kulutettu sähkö oli Fingridin päästöarvion mukaan hetkellisesti ennätyspuhdasta. Trendi on ollut jo pitkään kohti entistä pienempiä päästöjä.

Sähkömarkkinat

Tuulivoiman kasvu yllätti kaikki

Kotimaisen tuulivoiman kasvu on nopeaa, ja se kattaa kymmenkunta prosenttia Suomen sähköntuotannosta. Tuulivoimaa rakennetaan maahamme tällä hetkellä lisää lähes tuhat megawattia vuodessa.

Kantaverkko

Tiesitkö tämän sähkönkulutuksesta?

Ensimmäinen sähkövalaistuskokeilu Suomessa tehtiin 10. joulukuuta 1877 Valtion rautateiden konepajalla Helsingissä valokaarilampuilla. Ensimmäiset hehkulangalliset sähkölamput puolestaan syttyivät Suomessa Tampereella Finlaysonin kutomorakennuksessa Plevnassa 15. maaliskuuta 1882, ensimmäisenä tehtaana Venäjän keisarikunnassa ja ensimmäisten joukossa Euroopassa.

Tässä kaikki artikkelit.