Search
Close this search box.

sähköverkko

Kantaverkko

Fingrid suunnittelee siirtokeskeytykset yhdessä asiakkaiden kanssa

Siirtokeskeytyksissä voimajohdot tehdään jännitteettömiksi, jotta asentajat voivat turvallisesti huoltaa ja rakentaa sähköverkkoa. Länsirannikon tuulivoimavaltaisella alueella siirtokeskeytysten suunnittelu vaatii erityistä tarkkuutta ja yhteistyötä.

Kantaverkko

OneNet-kehityshanke: joustoa sähköverkkojen tarpeisiin

Fingrid kehittää sähkömarkkinoita mahdollistamaan jouston käyttö sähköjärjestelmän tehokkaassa hallinnassa. Äskettäin päättyneessä OneNet-hankkeessa testattiin jouston hankintaa verkkoyhtiöiden tarpeisiin.

Kantaverkko

Näin onnistuu sähköjen palauttaminen suurhäiriössä

Sähköverkon suurhäiriö on todella harvinainen tilanne. Suomessa kantaverkko on kaatunut viimeksi lähes 50 vuotta sitten, mutta silti Fingridissä harjoitellaan sähköjen palauttamista jatkuvasti. Aiheesta syntyi jopa väitöskirja.

Kantaverkko

Läntinen Bulevardikaupunki muokkaa Helsingin sähköverkkoa uusiksi

Helsingin kaupungin suunnittelema urbaani Läntinen Bulevardikaupunki edellyttää alueella sijaitsevien Helen Sähköverkon suurjännitteisten ilmajohtojen ja sähköaseman siirtämistä. Tämä puolestaan onnistuu, kun kantaverkkoyhtiö Fingrid aikaistaa suunnitelmia toteuttaa 400 kilovoltin jännitteinen syöttö keskemmälle kaupunkia. Yhteistyössä on saatu syntymään kokonaisratkaisu, jossa kolmen osapuolen aikataulut saadaan sovitettua yhteen parhaalla tavalla.

Näkökulma

Viisas energiastrategi ymmärtää ruohonjuuritasoa

Suomi on asettanut itselleen todella kunnianhimoisen ilmastotavoitteen: Suomi on ilmastoneutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen! Keskeinen päästövähennyskeino on teollisuuden, lämmityksen ja liikenteen päästöjen poistaminen sähköistämällä, avaa energiastrategista keskustelua Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.