Search
Close this search box.

uusiutuva energia

Näkökulma

Kolikon kaksi puolta

Avoin vuorovaikutus ja erilaisten ajatusten kuuleminen on käyttöoikeuden lunastusasiassa tärkeää.

Sähkömarkkinat

Säätösähkömarkkinoille toivotaan uusia toimijoita

Huhtikuun alussa säätösähkön hinta kävi ennätyksellisen alhaalla. Tuotannon ja kulutuksen tasapainottamiseksi säätösähkömarkkinoille toivotaan lisää tarjontaa ja etenkin uusiutuvan energian tuottajia.

Ville Niinistö europarlamentaarikko (vihreät)
Näkökulma

Vihreä energiasiirtymä on myös turvallisuuden vahvistamista

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on paljastanut karmealla tavalla myös sen, kuinka riippuvaisia olemme Venäjän energiasta. Ilmasto­kriisin ratkaiseminen energiaitsenäisyyttä vahvistamalla on samalla myös väline turvallisuusuhkien ehkäisyyn.

Kantaverkko

Siirtokeskeytysten uudet haasteet

Siirtokeskeytysten toteutus on käynyt aiempaa haastavammaksi uusiutuvan sähköntuotannon lisääntyessä. Kun tuulivoiman tuotanto pysyy myös keskeytystilanteissa maksimituotannossaan, alkaa verkon siirtokyky olla ajoittain ylärajoilla tietyillä kantaverkon alueilla. Joustoratkaisut tuovat tulevaisuudessa helpotusta tilanteeseen.

Kantaverkko

Googlen Haminan palvelinkeskus antaa hyvän kiertää

Googlen Haminan palvelinkeskus juhli 10-vuotissynttäreitään syyskuussa. Kymmenessä vuodessa Googlesta on tullut merkittävä liiketoimintakumppani ja aktiivinen toimija, joka työllistää ja kouluttaa huippuosaajia sekä virkistää läsnäolollaan Kymenlaakson elinkeinorakennetta vahvistaen koko Suomen bruttokansantuotetta.

Kantaverkko

Tähtäimessä tulevaisuuden sähköjärjestelmä

Uusiutuvien energiamuotojen liittäminen verkkoon tuo mukanaan haasteita, joihin Fingrid varautuu T&K-hankkeilla. Uusilla ratkaisuilla varmistetaan hyvä sähkön toimitusvarmuus ja kustannustehokkuus globaalissa energiamurroksessa.

Tässä kaikki artikkelit.