Search
Close this search box.

vähähiilinen sähköntuotanto

Sähkömarkkinat

Katse tulevaan

Syksyllä valmistuvan sähköjärjestelmävision tulevaisuusskenaarioissa ennakoidaan erittäin merkittävää muutosta nykyiseen sähköjärjestelmään. Se kirkastaa koko energia-alan yhteistä tilannekuvaa energiamurroksessa.

Ympäristö

Puhdasta sähköä uudistuvalle yhteiskunnalle

Sähköntuotanto on murroksessa. Ilmastonmuutoksen torjumiseksi haetaan kestäviä tapoja tuottaa energiaa. Kantaverkkoyhtiön rooli on varmistaa, että sähkönsiirto toimii kaikissa tilanteissa.

Kumppanit

Ilmastoneutraali Suomi on edelleen saavutettavissa

Teknologiateollisuus julkaisi kesäkuussa oman toimialansa tiekartan, joka tukee tavoitetta ilmastoneutraalista Suomesta vuoteen 2035 mennessä. Avainasemassa ovat toimivat markkinat, TKI-toiminta sekä vähäpäästöinen sähkö.

Kumppanit

Power-to-X – ratkaisuja energian varastointiin

Sähköstä tuotteeksi -ratkaisut eli Power-to-X -ratkaisut tukevat päästötöntä, uusiutuvaa sähköntuotantoa ja tuovat joustoa sähkön kulutukseen. Sähköllä voidaan myös tuottaa hiilineutraaleja tai jopa hiilinegatiivisia tuotteita, joita voidaan kuljettaa ja varastoida. Fingrid varautuu sähkönkulutuksen merkittävään kasvuun tulevina vuosikymmeninä.

Näkökulma

Viisas energiastrategi ymmärtää ruohonjuuritasoa

Suomi on asettanut itselleen todella kunnianhimoisen ilmastotavoitteen: Suomi on ilmastoneutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen! Keskeinen päästövähennyskeino on teollisuuden, lämmityksen ja liikenteen päästöjen poistaminen sähköistämällä, avaa energiastrategista keskustelua Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen.

Tässä kaikki artikkelit.