Search
Close this search box.

Katse tulevaan

Jaa
Syksyllä valmistuvan sähköjärjestelmävision tulevaisuusskenaarioissa ennakoidaan erittäin merkittävää muutosta nykyiseen sähköjärjestelmään. Se kirkastaa koko energia-alan yhteistä tilannekuvaa energiamurroksessa.

Mitä hiilineutraalius edellyttää sähköjärjestelmältä? Mitä muutoksia energiamurros edellyttää sähkömarkkinoilta, ja mitä teknisiä haasteita sähkön tuotanto- ja kulutusrakenteen muutokset voivat tuoda sähköjärjestelmälle? Entä millaisia ratkaisuja haasteisiin on olemassa, ja miten ne edistävät Suomen kilpailukykyä?

Näitä kysymyksiä käsitellään syksyllä valmistuvassa sähköjärjestelmävisiossa.

Sähköjärjestelmävisio on jatkoa viime vuoden alussa julkaistulle Fingridin verkkovisiolle. Sen tulevaisuusskenaarioissa ennakoidaan erittäin merkittävää muutosta nykyiseen sähköjärjestelmään. Kun verkkovisio keskittyi kantaverkon vahvistustarpeiden analysointiin, sähköjärjestelmävision tavoitteena on sen lisäksi kirkastaa koko energia-alan yhteistä tilannekuvaa energiamurroksessa ja huomioida myös sähkömarkkinakehitys.

”Visiotyö on yksi tapa käydä vuoropuhelua asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. Toivomme, että visio herättäisi paljon mielenkiintoa ja rakentavaa keskustelua Suomen sähköisestä tulevaisuudesta”, sanoo visiotyön projektipäällikkö Eveliina Seppälä Fingridistä.

Fingrid tulee pyytämään sidosryhmiltä näkemyksiä visiotyössä käytetyistä skenaarioista ja tulevaisuuden sähkömarkkinoiden rakenteesta sekä järjestelmästä.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *