Search
Close this search box.

Sähköautoihin virtaa älykkäästi

Jaa
Sähköautojen lataamiseen on kolme erilaista ratkaisua: perinteinen lataus, älylataus ja kaksisuuntainen lataus. − Älykäs lataus on tämän päivän ratkaisu kotitalouksille, koska se huomioi kuluttajan ja ympäristön tarpeet, sanoo energiapalvelupäällikkö Ville Väre Liikennevirta Oy:stä.

Sähkömarkkinoiden muuttuessa joustavammiksi ja hajautetummiksi ohjaamisen mahdollisuus nousee tärkeäksi, sillä tällöin sähköautoilla mahdollistetaan esimerkiksi uusiutuvan energian lisääminen. Perinteisellä latauksella tarkoitetaan latausta, jossa sähköä johdetaan autoon ilman minkäänlaista ohjausjärjestelmää.

Älykkääseen lataukseen kuuluu ohjausjärjestelmä, jolla lataamista pystytään säätämään erilaisten tarpeiden mukaan. Usein lataus on järkevää tehdä silloin, kuin energian hinta on alhaalla. Toinen syy voi olla myös rytmittää latausta aikoihin, joina talouden muu energian käyttö on vähäistä.

Kaksisuuntainen lataus mahdollistaa sähkönsiirtämisen myös autosta sähköverkkoon. Näin auto toimii akkuna ja varavirtana. Autojen akut ovat melko suuria, ja pieneen tilapäiseen tarpeeseen aivan riittäviä.

− Kaksisuuntainen lataus toimii hienosti esimerkiksi aurinkovoiman kanssa, kun akkua ladataan auringon paistaessa ja käytetään silloin kun sähköä tarvitaan.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *