Search
Close this search box.

energia-ala

Kumppanit

Yhdessä kohti modernia sähköjärjestelmää

Energia-­alalla on useita toimijoita, joiden kanssa Fingrid tekee tiivistä yhteistyötä erityisesti nyt, kun sähköjärjestelmä on siirtymässä puhtaan sähkön käyttöön.

Sähkömarkkinat

Trainee-ohjelma ponnahduslautana energia-alalle

Fingridissä aloitti marraskuussa kaksi tulevaisuuden sähkömarkkinaosaajaa kymmenen kuukautta kestävässä trainee-ohjelmassa. Palkallinen trainee-ohjelma toimii hyvänä ponnahduslautana energia-alasta kiinnostuneille opiskelijoille ja vastavalmistuneille, mutta on myös Fingridille tärkeä väylä saada alalle uusia osaajia.

Ympäristö

Energia- ja ympäristöalalta valmistuu tulevaisuuden tekijöitä

Energiantuotannon ja ympäristötekniikan alat ovat niin lähellä toisiaan, että ne ovat vuosien varrella yhdistyneet yhdeksi ammattikorkeakoulujen koulutusalaksi, jolta valmistuneet insinöörit työllistyvät monipuolisiin tehtäviin muun muassa energiayhtiöissä ja prosessiteollisuudessa.

Näkökulma

Työn merkityksellisyys on asennekysymys

Hakkaatko kiviä vai rakennatko katedraalia? Kun oman työn merkityksen ymmärtää, löytyy myös motivaatio, kirjoittaa Fingridin viestintäjohtaja Tiina Miettinen.

Kantaverkko

Varmaa sähköä ja yritysten synergiaa: Nivos-konserni kasvuvauhdissa

Mäntsäläläinen energiakonserni Nivos on kasvattanut viime vuosina asiakaskuntaansa ja alueverkkoaan. Konserni on vahvasti mukana alueen infran kehityksessä. Ydintoiminnan – sähkön, lämmön ja vedenjakelun lisäksi palvelut kattavat monipuoliset energia- ja lämmitysratkaisut sekä nettipalvelut. Kestävän kehityksen tavoitteet ohjaavat investointeja.

Sähkömarkkinat

Pohjoismaiden suurin energia-teknologiakeskittymä kukoistaa Vaasassa

Vaasan seudulla toimii kansainvälinen energiateknologisen teollisuuden keskittymä, jossa on vahvaa osaamista muun muassa hajautetun energiatuotannon, energian jakelun ja käytön ratkaisuissa. Tähän 11 000 ihmistä työllistävään keskittymään kuuluvista yli 140 yrityksestä moni on oman alansa kansainvälinen markkinajohtaja. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on yli 4,4 miljardia euroa, josta viennin osuus on yli 80 prosenttia. Tämä vastaa lähes kolmannesta koko Suomen energiateknologiaviennistä.

Tässä kaikki artikkelit.