Search
Close this search box.

Kantaverkon voimajohdot ilmakuvataan tänä kesänä

Jaa
Fingrid ilmakuvaa kantaverkon voimajohdot tänä kesänä. Kuvattavana on noin 12 000 kilometriä voimajohtoja, mikä on laajamittaisin kantaverkolle koskaan tehty kuvaus. Loput, runsaat 2 000 kilometriä, on kuvattu jo aiemmin.

Ilmakuvauksien avulla päivitetään verkon dokumentaatio ajan tasalle, arvioidaan verkon kuntoa ja suunnitellaan tulevia töitä. Aineiston perusteella pystytään jo varhaisessa vaiheessa arvioimaan, voiko esimerkiksi vanhan voimajohdon rinnalle rakentaa uuden johdon. Lisäksi ilmakuvauksien avulla kartoitetaan kasvusto ja reunavyöhykepuuston käsittelytarve.

– Kun omaisuustiedot ovat ajan tasalla, pystymme tekemään parempia päätöksiä ilman erillisiä maastokäyntejä, Fingridin kunnonhallintapäällikkö Mikko Jalonen toteaa.

Kuvauksista saatava materiaali käsittää esimerkiksi mittatarkat pystyt ilmakuvat eli ortokuvat, laserkeilausaineiston erilaisten analyysien tekemiseen sekä yksityiskohtaiset rakenteiden tarkastuskuvat.

Kuvauksien helikopterilennot alkavat kesäkuun lopussa ja kestävät syyskuuhun. Lennot etenevät Etelä-Suomesta alkaen pohjoiseen. Lentokorkeus kuvauksissa noin sata metriä, ja kuvauksissa on mukana maaryhmä, joka tekee tarkennemittauksia sekä huolehtii helikopterin tankkauksesta ja huollosta.

Kuvaukset toteutetaan Fingridin sopimuskumppanin kanssa. Lennot suorittaa Heliwest Oy. Lennoista julkaistaan lisätietoa myös Heliwestin sivuilla www.heliwest.fi.

Lue lisää Fingridin kantaverkon kunnossapidosta täältä.

 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *