Search
Close this search box.

Eltel Networksin koronaan varautuminen ja varotoimet jatkuvat

Jaa
Eltel Networks Oy:ssä ollaan varauduttu koronan toiseen aaltoon. Laatupäällikkö Seppo Rytilän mukaan yritys on selvitytynyt poikkeusajoista hyvin.

Koronatartuntojen kääntyminen kasvuun elokuussa on ollut osittain odotettua ja sen myötä yrityksissä on tarkasteltu niin menneitä kuin tulevia pandemiatoimia. Eltel Networks Oy:n laatupäällikkö Seppo Rytilä on tyytyväinen siihen, miten hyvin yritys on selviytynyt poikkeuksellisesta tilanteesta.

– Siirryimme työmailla työskentelemään tiimeissä niin, että tiimit toimivat täysin toisista erillään. Eri tiimien jäsenet eivät matkustaneet samoilla autoilla ja etäisyyksistä pidettiin huolta, Rytilä listaa.

Eltel myös lisäsi kaikkiin tuotantoautoihinsa käsienpesua varten saippuaa ja vettä, jotta käsien pesua pystyttiin lisäämään kaikissa olosuhteissa ja paikoissa. Lisäksi autoihin jaettiin käsidesipullot sekä maskeja parhaan mahdollisen hygienian varmistamiseksi.

Erityisen huomion kohteeksi otettiin myös komennustöissä yhteisasunnoissa asuvien tilanne.

– Asumisessakaan ei unohdettu tiimejä. Vain yhden tiimin jäsenet asuivat samassa paikassa. Lisäksi jokaisella oli oma huone ja asuntojen siivousta sekä pintojen erityistä puhdistamista tehostettiin.

Eltel Networksin työmaatoiminta onkin jatkunut katkoksitta koko ajan, eikä henkilökunnalla ole ollut toistaiseksi yhtään tartuntaa.

Toiseen aaltoon varautuminen jatkuu

Toisen aallon alkaminen kokosi Eltel Networksin koronatyöryhmän yhteen pohtimaan jatkotoimia. Keväällä aloitettuja toimia päätettiin jatkaa, minkä lisäksi varautumissuunnitelmaa tarkennettiin tulevaa varten.

– Eltelin koronatiimi seuraa aktiivisesti tartuntatilanteen kehitystä ja reagoi nopeasti muutoksiin. Tartuntojen mahdollisesti lisääntyessä toimihenkilöiden osalta työ aiotaan suunnitella niin, etteivät samankaltaista työtä tekevät henkilöt ole kaikki samassa paikassa. Näin mahdollinen tartunta tai karanteeni ei vaikuttaisi toiminnan jatkuvuuteen, Rytilä kertoo.

Vaikka maskeja käytetäänkin yksityisasiakkaiden ja korkean riskin tiloihin mentäessä, maskisuosituksen osalta tilanne rakennustyömailla tuskin muuttuu nykyisestä maskittomuudesta mihinkään. Rytilä pitää maskien käyttämistä työmailla erittäin haastavana.

– Testasimme erään maanrakennustyömaan yhteydessä maskien käyttöä, mutta totesimme sen mahdottomaksi. Ne lisäsivät työturvallisuusriskejä. Esimerkiksi työnaikainen kommunikointi vaikeutui. Maskien kokoaikainen käyttö vaikeuttaa myös hapensaantia muutenkin fyysisesti raskaassa työssä, Rytilä toteaa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *