työturvallisuus

Kantaverkko

Kantaverkkopäivä keskittyi investointeihin ja turvallisuuteen

Fingridin Kantaverkkopäivässä kerrottiin lähivuosien investoinneista sekä tarkasteltiin verkon rakentamisen ja kunnossapidon turvallisuuden tekijöitä. Tilaisuudessa Fingrid myös palkitsi kantaverkkotoiminnassa ansioituneita yhteistyökumppaneitaan.

Turvallisuus

Tehtävänä työturvallisuus

Turvallisuusvalvoja huolehtii, että työskentely voimajohtorakennustyömaalla sujuu ilman haavereita.
”Ennakointi ja suunnitelmallisuus ovat ehdottomasti tärkeimmät asiat turvallisuudessa. Työntekijällä pitää olla oikeat varusteet, tiedot ja osaaminen turvalliseen työskentelyyn”, toteaa turvallisuusvalvoja Lauri Tolpanniemi.

Turvallisuus

Hyviä käytäntöjä ja kehittämiskohteita

Fingridissä työturvallisuus on jatkuvassa tarkastelussa. Sitä kehitetään yhdessä palvelutoimittajien kanssa. ”Töistä täytyy päästä terveenä kotiin. Siksi tavoitteemme on nolla tapaturmaa”, johtaja Timo Kiiveri Fingridistä sanoo.

Turvallisuus

Aktiivisesti, aloitteellisesti ja jatkuvasti valppaana

Enersense PN on vienyt työturvallisuusasiaa aktiivisesti eteenpäin muun muassa Fingridin Mieti ennen kuin toimit -kampanjan videoiden avulla. Toimialajohtaja Joni Parkkinen ja työmaapäällikkö Tomi Salonen kertovat, miten heillä ylläpidetään tärkeää

Turvallisuus

Työturvallisuus vuonna 2021

Viime vuonna Fingridin työkohteissa tehtiin ennätykselliset 1,86 miljoonaa työtuntia, mikä selittyy investointihankkeiden suurella määrällä. Vakavien työpaikkatapaturmien määrä väheni huomattavasti ja työtapaturmataajuus laski hieman.

Kantaverkko

Haastavin työmaa viimeisenä

Vuonna 1976 Fingridin edeltäjäyhtiö Imatran Voimassa työt aloittanut Antti Puuska kertoo, miten sähköasemien rakentaminen on muuttunut vuosikymmenien varrella.

Turvallisuus

Korkealla työskentelyyn lisäturvaa sähköasemilla

Fingrid käynnisti keväällä hankkeen, jonka päämääränä on parantaa korkealla työskentelyn turvallisuutta sähkö­asemilla. Tavoitteena on löytää koekiivettävistä rakenteista kehityskohteita ja löytää hyviä käytäntöjä korkealla työskentelyyn.

Turvallisuus

Naantalissa testattiin varavoima­laitoksen uusittuja laitteistoja

Fingridillä on 10 varavoimalaitosta, joissa ­varastoidaan suuri määrä polttoöljyä. Vaarallisen kemikaalin suurimittainen varastoiminen edellyttää varautumista mahdolliseen onnettomuuteen. Naantalin varavoimalaitoksen harjoituksessa syksyllä 2020 testattiin sammutusjärjestelmien toimivuutta.

Tässä kaikki artikkelit.