Search
Close this search box.

Siirtoennusteita tuleviin vuosiin

Jaa
Pekko Niemen työpäivissä data on vahvasti mukana.

Työskentelen Fingridin strategisessa verkkosuun­nittelussa, jossa teen sähkömarkkinamallinnuksia.

Laadin sisäiseen käyttöön sähkön siirtoennusteita parin kolmen vuoden aikajaksolla. Ennusteissa selvitetään, millaisia siirtoja on tulossa Suomen ja muiden maiden välillä sekä Suomen sisäisten pääsiirtoleikkauk­sien yli. Mallinnuksia hyödynnetään muun muassa pul­lonkaulatuottoennusteissa ja häviösähköhankinnassa.

Fingridissä meillä on datanhallintamalli ja siinä minulla on eri tehtäviä: olen yksi sähkömarkkinatiedon tietovastaavista, tekninen datavastaava ja yksi analytiik­kavastaavista. Kehitän markkinamalleihin syötettävän tiedon automatisointia sekä mallien tulosten ja muun sähkömarkkinatiedon visualisointeja ja raportointia – eli olen paljon tekemisissä datanhallinnan ja datan käsitte­lyn tehtävissä.

Ammatillista osaamistani olen kehittänyt vapaa­-ajallani ohjelmoimalla Twitteriin EnergiaBotin, joka välittää reaaliaikaista tietoa muun muassa tuulivoima­tuotannosta. Energiakriisin edetessä seuraajien määrä on kasvanut jo yli kahteen tuhanteen. Keskustelua herät­tää etenkin varautuminen niihin hetkiin, kun tuotantoa on vähän.

Vapaalla irrottaudun työstä ja datasta liikkumalla monipuolisesti. Pallopelit ovat suosikkejani. Firmojen välisissä turnauksissa olenkin usein ensimmäisten joukossa mukana. Ne ovat aina kivoja tapahtumia.”

Pekko Niemi työskentelee Fingridissä asiantuntijana.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *