Search
Close this search box.

Töistä kotiin terveenä joka päivä

Jaa
Kantaverkon investointi- ja kunnossapitotöiden määrä on ennätystasolla. Suuresta työmäärästä huolimatta sähköturvallisuuden toteutuminen on pidettävä etusijalla kaikissa tilanteissa.

Vuosi 2023 oli kantaverkossa sähköturvallisuuden kannalta kaksijakoinen. Työkohteissa sattuneet sähköturvallisuuteen liittyvät läheltä piti -tilanteet laskivat edellisvuoteen verrattuna noin 20 prosenttia, mikä on hyvä asia.

Kuitenkin kaikkein vakavimpien tapausten osuus lisääntyi, mikä on huolestuttava suunta ja vaatii jatkossa terävyyttä kaikilta osapuolilta töiden suunnittelusta varsinaiseen toteutukseen asti. Jokainen läheltä piti -tilanne voi huonolla tuurilla johtaa tapaturmaan ja henkilö- tai omaisuusvahingon syntymiseen.

Henkilöturvallisuus on käyttö- ja sähkötöissä aina etusijalla.

Vakavista sähköön liittyvistä tapauksista huolimatta varsinaisilta vammoilta vältyttiin ja teemme työtä sen eteen, että niiltä vältyttäisiin jatkossakin. Fingridissä henkilöturvallisuus on käyttö- ja sähkötöissä aina etusijalla.

Investoimme nyt ja lähitulevaisuudessa merkittävästi kantaverkkoon Suomen kilpailukyvyn edistämiseksi ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi. Kantaverkon investointi- ja kunnossapitotöiden määrä onkin ennätystasolla. Suuresta työmäärästä huolimatta sähköturvallisuuden toteutuminen on pidettävä etusijalla kaikissa tilanteissa.

Tavoitteenamme työturvallisuuden osalta on nolla tapaturmaa. Kaikkien osapuolien yhteistyöllä ja tietoisuudella varmistamme, että kantaverkon suurjännitelaitteistoissa tehtävät käyttö- ja sähkötyöt sujuvat turvallisesti.

Me Fingridissä välitämme ja haluamme, että jokainen työntekijä pääsee kotiin terveinä ja turvallisesti – jokaisen työpäivän päätteeksi.

Jani Pelvo
vanhempi asiantuntija, sähkölaitteiston käytön johtaja
Fingrid

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *