Search
Close this search box.

Turvakengät jalkaan, faija!

Jaa
Ollaan hereillä ja ajatellaan turvallisesti joka päivä. Varoittaminen on välittämistä!

Tämän vuoden työturvallisuusteemamme on Turvallisuus osaksi jokaista päivää.

Monellekaan ei tule yllätyksenä, että Suomessa tapahtuu suhteellisesti paljon tapaturmia. Olemme kansakunta, joka on tottunut tekemään paljon asioita itse.

Ei tartte auttaa -henki on osa sitä kuuluisaa suomalaista sisua ja kansanperinnettä. Sisulla on Suomea rakennettu, ja toivottavasti se ei meistä koskaan katoa.

Olen myös itse kova touhuamaan ja viimeisimpänä projektina minulla oli saarimökin rakentaminen. Sielläkin piti tietysti kaikki tehdä ihan itse.

Aina en muistanut toimia turvallisesti ja vaikka muistin, niin ei vain jaksanut ajatella. Se on inhimillistä.

Neljän vuoden rakentamisen aikana pääsi väsyminen ja turhautuminen iskemään puseroon monta kertaa. Jäin liian usein itsekin kiinni siitä, miten väsymys ja kiire vaikuttivat omaan turvallisuusajatteluuni. Aina en muistanut toimia turvallisesti ja vaikka muistin, niin ei vain jaksanut ajatella. Se on inhimillistä.

Onneksi näissä hetkissä joku muu oli kuitenkin hereillä ja muistutti: ”Hei faija, miksei sulla ole suojalaseja päässä”, ”Hei faija, pistä nyt ne turvakengät jalkaan!”

Ryhmässä on voimaa ja se luo turvaa. Ilman tätä ei meidänkään mökkimme olisi vielä valmistunut. Juuri niissä hetkissä, kun en itse jaksanut skarpata, pitivät läheiseni huolta minun turvallisuudestani niillä opeilla, joilla olen heitä kasvattanut.

Jäin siis itse kiinni vanhoista tavoista, mutta samalla tuli hyvä mieli siitä, että olen osannut siirtää jotain uutta seuraavalle sukupolvelle.

Tätä vuotta on vielä pari kuukautta jäljellä. Monen omakotitaloasujan syyshommat saattavat olla vielä edessä, työmatkat ovat pimentyneet, tiet liukastuneet ja kiireen tuntu sekä väsymys puskevat päälle.

Haastetaan siis vanhat toimintatapamme, ollaan hereillä ja ajatellaan turvallisesti joka päivä. Jos kaveri ei ole hereillä, pidetään myös hänen turvallisuudestaan huolta. Varoittaminen on välittämistä!

Turvallista jokaista päivää!

Markku Pöysti
erikoisasiantuntija, työturvallisuus
Fingrid

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *