Search
Close this search box.

Turvallisesti tien päällä

Jaa
Merkittävä osa työtapaturmista syntyy työpaikalla liikuttaessa tai tavaroita siirrettäessä. Työmatkustaminen ja liikkuminen on tärkeä osa työturvallisuutta.

Eltel Networksin palvelupäällikkö Mika Moilanen ajaa vuosittain noin 38 000 kilometriä työmatkoja ja on välttynyt onnettomuuksilta.

– Eltelin työ on sellaista, että liikumme työkohteiden mukaan aamusta iltaan ja tien päällä ollaan paljon. Voimajohtojen kunnossapidossa ei ole kuitenkaan sattunut yhtään liikenneonnettomuutta, Moilanen sanoo.

Hän arvioi sen johtuvan Eltelin systemaattisesta ohjeistuksesta, jossa on käyty läpi työn turvallisuusympäristö, turvallinen liikkuminen työmaalla ja keinot välttää liikenneonnettomuuksia.

– Lisäksi Fingridin jakamat tietoiskut työmaakohteista antavat lisää hyviä neuvoja, miten ennakoida ja välttää riskejä työkohteissa,  Moilanen sanoo.

Moilasen mukaan työmailla liikkumisessa kaiken lähtökohta on riittävä lepo ja oikeat varusteet.

– Voimajohtolinjoilla työskenneltäessä työajasta suuri osa menee paikasta toiseen siirtymiseen, kun johtoja kunnossapidetään, korjataan ja tarkastetaan. Talviolot ovat vaativimpia, kun on liukasta ja pimeää. Nastarenkaat ajoneuvoissa ja henkilökohtaiset suojavarusteet kuten nastakengät ehkäisevät liukastumisilta. Maastossa ajettaessa on tärkeää muistaa oikea tilannenopeus, hän sanoo.

Työmatkan tarkka ennakkosuunnittelu on myös tapa ehkäistä onnettomuuksia.

– Kun liikun paljon ympäri Suomea, pyrin yhdistelemään reitit järkevästi ja minimoimaan turhan liikkumisen, Moilanen sanoo.

 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *