Search
Close this search box.

Voimajohtoalue sopii virkistyskäyttöön, muttei mönkijäajeluun

Jaa
Voimajohtoalueella saa liikkua jokamiehenoikeuksin, mutta moottoriajoneuvolla liikkuminen johtoalueella ei ole sallittua. Ainoastaan Fingridillä ja Fingridin palvelutoimittajilla on oikeus liikkua moottoriajoneuvoilla johtoalueilla ja vain johtojen huolto- ja kunnostustöissä.

Johtoalueella ovat voimassa jokamiehen oikeudet, eli alueella voi liikkua jalkaisin, marjastaa ja sienestää. Maanomistaja puolestaan voi hyödyntää voimajohtoaluetta monin tavoin, vaikkapa joulukuusia kasvattamalla tai riistapeltoina. Aukeita on käytetty myös kasvi-, puu- ja marjalajikkeiden kasvualustana ja hoidettu perhosniittyinä. Lisää vinkkejä löydät tämän lehden sivulta 5.

Hiljattain eräällä voimajohtoalueella kaksi henkilöä ajeli mönkijöillä. Maanomistajan saavuttua paikalle kulkijat esittivät maastoajoluvan, jonka mukaan heillä olisi Fingridin elinikäinen lupa ajaa johtoalueilla.

– Tällaista lupaa ei ole olemassa, vaan lupa oli väärennetty. Moottoriajoneuvolla ajo maastossa vaatii aina maanomistajan luvan, maankäyttöpäällikkö Ilkka Alm painottaa.

Voimajohtoalueen hyötykäytön suunnitelmista on hyvä olla yhteydessä Fingridiin. Me neuvomme, miten voimajohdot otetaan huomioon suunnitelmissa. Tieto on tarpeen myös, jotta Fingrid osaa ottaa huomioon hyötykäytön johtoalueiden kunnossapito- ja raivaustöissä.