Search
Close this search box.

Yhteishengellä sovittuun maaliin

Jaa
Yh­teisen projektihengen luominen ja ylläpitäminen on tärkeää, toteaa projektijohtaja Risto Ryynänen Fingridistä.

Kaikki projektit ovat tärkeitä ja ainutlaatuisia.

Itse olen saanut vastuulleni myös suurempien projektikokonaisuuksien johtamista ja koordi­nointia, joista isoimpina Suomen ja Viron välinen tasasähköyhteys EstLink 2, Oulujoen koko­naisuus Pyhäkoskelta Nuojuankankaalle sekä Helsingin 400 kilovoltin kaapeli­yhteys.

Töitä en ole todellakaan tehnyt yksin.

Lukuisten asiakkaiden, sidosryhmien, osapuolten ja viranomaisten lisäksi mukana on mahtava määrä asiantuntijoita, toimittajia sekä urakoitsijoita ja onneksi, tär­keimpänä, työntekijät tehtailla ja työmailla.

Sopimusasiakirjat, tekniset eritelmät, suunnitelmat ja muut dokumentit antavat raamit sekä pelisäännöt tekemiselle. Niissä turvallisuutta koskevat sopimus­ehdot antavat linjaukset myös yhteiselle työpaikalle ja rakennus­työmaalle. Näin pitääkin olla.

Pidän kuitenkin yhtenä tärkeänä ohjeena yh­teisen projektihengen luomisen ja ylläpitämisen.
Tätä ei dokumenteista helposti löydy.

Muistakaa siis yhteiset projektin kick offit, kahvihetket, makkaran paistot, harjannos­tajaiset, palautetilaisuudet sekä rohkeasti myös omat ainutlaatuiset sloganit ja tervehdykset – kaikki tämä turvallisesti ja vastuullisesti, totta kai!

Hyvässä ilmapiirissä kes­kustelut ja kehitysehdotukset turvallisuudesta, laadusta ja ympäristöstä sujuvat kaik­kien kanssa.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *