Search
Close this search box.

aurinkoenergia

Kantaverkko

Merituuli- ja aurinkovoimalat vauhdinotossa

Merelle viritellään valtavia tuulivoimahankkeita ja maa-­alueille teollisen mittakaavan aurinkovoimapuistoja. Miksi ne nyt kiinnostavat ja mitä hankkeiden toteuttaminen tarkoittaa Suomen sähköjärjestelmälle?

Ympäristö

Paistaako päivä teollisen mittakaavan aurinkosähkölle?

Asiantuntijat uskovat kehittyvän teknologian ja vahvan sähköverkon avaavan väyliä uusille suomalaisille aurinkovoimalahankkeille. Suomessa aurinkosähkön teollisen kokoluokan käyttömahdollisuudet korostuvat suurten yritysten omaan käyttöön suunnatussa sähköntuotannossa. Ainakin toistaiseksi maamme suurimmat aurinkovoimalat ovat kansainväliseen mittakaavaan verrattuna pienehköjä, etupäässä kiinteistö- tai yrityskohtaisiin tarpeisiin rakennettuja hankkeita.

Kantaverkko

Tähtäimessä tulevaisuuden sähköjärjestelmä

Uusiutuvien energiamuotojen liittäminen verkkoon tuo mukanaan haasteita, joihin Fingrid varautuu T&K-hankkeilla. Uusilla ratkaisuilla varmistetaan hyvä sähkön toimitusvarmuus ja kustannustehokkuus globaalissa energiamurroksessa.

Ympäristö

Aurinko siivittää vihannekset matkaan Närpiössä

Suomen suurin yksittäinen vihannespakkaamo Närpiön Vihannes tuottaa osan tarvitsemastaan käyttösähköstä omassa aurinkovoimalassa. Muitakin panostuksia ympäristöasioihin on yrityksessä tehty.

Ympäristö

Puhdasta energiaa auringosta!

Aurinkovoima on vielä marginaalinen energian tuotantomuoto Suomessa. Tällä hetkellä sen osuus tuotannosta lähestyy vasta prosenttia, mutta potentiaalia on yli kymmenkertaisesti. Asennemuutos, lainsäädäntö sekä uudet tekniikat hivuttavat aurinkovoimaa vähä vähältä kohti korkeampia tuotantolukemia. Matkalla kohti ilmastoneutraalia Suomea kaikki keinot kannattaa ottaa käyttöön.

Kumppanit

Monialayrittäjä luottaa aurinkovoimaan

Ilmastonmuutoksen torjunnassa yritys kuin yritys voi kantaa kortensa kekoon. Yksi esimerkki on vaasalainen painotalo ja monialayritys UPC Print, jonka sähkönsaantia turvaa oma aurinkovoimala.

Kumppanit

Aurora pyramidit – maailman pohjoisin virtuaalivoimala

Matkailualan yritys Hullu Poro ottaa Kittilässä käyttöön virtuaalivoimalapalvelun, joka mahdollistaa liittymisen sähkön tuotantoa ja kulutusta tasapainottaville reservimarkkinoille. Aurora pyramidien sviitit on vastikään liitetty palveluun. Kestävän kehityksen tukemisen ohella ratkaisu tuo yritykselle myös taloudellista hyötyä.

Näkökulma

Aurinkosähköä jokaiseen kotiin?

Janne Käpylehto on tietokirjailija ja keksijä, joka tekee laajasti opetus- ja asiantuntijatyötä energia-alalla. Kirjoittajalla on myös taustaa NASA:lta matemaattisten ohjelmistojen parista. Kesäisin hän ajelee mm. saunalla Tallinnaan ja talvisin sahaa jääkaruselleja.

Tässä kaikki artikkelit.