Search
Close this search box.

aurinkopaneeli

Ympäristö

Aurinko siivittää vihannekset matkaan Närpiössä

Suomen suurin yksittäinen vihannespakkaamo Närpiön Vihannes tuottaa osan tarvitsemastaan käyttösähköstä omassa aurinkovoimalassa. Muitakin panostuksia ympäristöasioihin on yrityksessä tehty.

Ympäristö

Puhdasta energiaa auringosta!

Aurinkovoima on vielä marginaalinen energian tuotantomuoto Suomessa. Tällä hetkellä sen osuus tuotannosta lähestyy vasta prosenttia, mutta potentiaalia on yli kymmenkertaisesti. Asennemuutos, lainsäädäntö sekä uudet tekniikat hivuttavat aurinkovoimaa vähä vähältä kohti korkeampia tuotantolukemia. Matkalla kohti ilmastoneutraalia Suomea kaikki keinot kannattaa ottaa käyttöön.

Kumppanit

Monialayrittäjä luottaa aurinkovoimaan

Ilmastonmuutoksen torjunnassa yritys kuin yritys voi kantaa kortensa kekoon. Yksi esimerkki on vaasalainen painotalo ja monialayritys UPC Print, jonka sähkönsaantia turvaa oma aurinkovoimala.

Ympäristö

Ympäristön puolesta

Aurinkovoima on täysin päästötöntä sähköä, eli sen käyttö vähentää hiilidioksidipäästöjä. Sähköauton latausmahdollisuus puolestaan kannustaa puhtaampaan liikkumiseen. Fingridillä on nyt molemmat.

Kantaverkko

Aurinkopaneeleilla energiaa omalta katolta

Energiaselvityksen ja alkuperätakuun palvelupäällikkö Kaija Niskalan omakotitalon katolla komeilee aurinkopaneeleja, jotka tuottavat sähköä oman tarpeen lisäksi muillekin.