Search
Close this search box.

energiajärjestelmä

Sähkömarkkinat

Kaasu ja sähkö yhteisillä markkinoilla

Suomen ja koko Euroopan energiamarkkinat ovat muutoksessa. Yksi Euroopan komission ehdotuksista on, että kaasun ja sähkön hinta kytkettäisiin irti toisistaan.

Kantaverkko

Avoin data hyödyksi energian optimoinnissa

Tarkempien laite- ja kuormituskohtaisten kulutusprofiilien ja erilaisen avoimen datan avulla voidaan tulevaisuudessa paremmin optimoida, miten käytössä oleva energiajärjestelmä mitoitetaan kansan­taloudellisesti järkevimmin. Lähtökohdat avoimen datan hyödyntämiseen energiamarkkinoilla ovat houkuttelevat, kun lähes kaikilla asiakkailla on käytössään reaaliaikaisesti luettavat sähkömittarit.

Kantaverkko

Avoin data kohtaa asiakkaan

Fingrid avaa ensimmäisenä eurooppalaisena kantaverkkoyhtiönä reaaliaikaisia tietovarastojaan yhteistyökumppaneilleen. Fingridin keräämää avointa dataa hyödyntämällä voidaan tarjota yrityksille, kuluttajille ja sähkömarkkinoiden toimijoille uusia palveluita ja samalla taloudellista etua, kun yhä tarkemmin päästään seuraamaan muun muassa energian kulutusta.

Kantaverkko

Kohti uutta energiajärjestelmää

Koko energiajärjestelmämme muuttuu perusteellisesti. Fingrid huomioi strategiassaan, että suunta on kohti puhtaita energiateknologioita sekä hiilineutraalia yhteiskuntaa.

Näkökulma

Insinööriopettajat – täyttä kultaa

Yli sata vuotta vanha suomalainen insinöörikoulutus on upea menestystarina. Koulutuksen lopputuotteet, osaavat, kekseliäät ja ahkerat suomalaiset insinöörit, ovat vaikuttaneet merkittävästi Suomen kehittymiseen elämänlaadullisesti ja taloudellisesti maailman kärkikastiin. Insinööreillä on ollut keskeinen rooli Suomen kansainvälisen brändin rakentamisessa.
JULKAISTU 18.11.2016