Search
Close this search box.

sähkömarkkinat

Näkökulma

Puhdas sähköjärjestelmä vaatii koko Pohjoismaat kattavaa ja tehokkaampaa siirtokapasiteettien laskentaa

Siirtyminen kohti entistä päästöttömämpää sähköjärjestelmää tarkoittaa sään mukaan vaihtelevan tuotannon lisääntymistä ja entistä suurempia vaihteluita sähkön siirrossa niin maiden sisällä kuin niiden välilläkin. Tämä luo tarpeen kehittää uusia menetelmiä siirtokapasiteettien laskentaan ja lisätä kansallisista sähköjärjestelmistä vastaavien kantaverkkoyhtiöiden yhteistyötä.

Sähkömarkkinat

Mitä sähkömarkkinoiden uudistuminen vaatii kuluttajalta?

Kaikki puhuvat sähkömarkkinoiden murroksesta, mutta miten uudistuminen vaikuttaa kuluttajaan? Kysymyksiimme vastasi energiatehokkuuden asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Motiva Oy on suomalainen, valtio-omisteinen yritys, joka tarjoaa asiantuntijapalveluja resurssitehokkuuden lisäämiseksi.

Näkökulma

Kohti tulevaisuuden sähköjärjestelmää

Kantaverkkoyhtiönä Fingridillä on keskeinen rooli Suomen sähköistäjänä. Kuluneena vuonna 2017 Fingrid jatkoi kantaverkon kehittämistä tulevaisuuden sähköjärjestelmää varten. Lue Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruususen katsaus viime vuoteen ja tutustu myös tänään julkaistuun vuosikertomukseen: annualreport.fingrid.fi
JULKAISTU 20.3.2018.

Sähkömarkkinat

Henna Virkkunen: Markkinaehtoinen energiajärjestelmä on avain kestävään kasvuun

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen uskoo monipuolisen ja markkinaehtoisen energiajärjestelmän olevan tehokkain toimintamalli Euroopan kestävän kasvun taloudelle. Uusien energialähteiden investointituet ovat perusteltuja niiden tuotannon alkuvaiheessa, mutta pidemmällä aikavälillä yhteiskunnan tukeman energian tulisi löytää kilpailuasemansa markkinoilla kysynnän keinoin.

Tässä kaikki artikkelit.