Search
Close this search box.

Kantaverkon palvelumaksut ennallaan

Jaa
Kantaverkkopalvelumaksut pysyvät vuonna 2021 ennallaan.

Kustannustehokkaalla toiminnalla Fingrid on onnistunut pitämään hinnoittelun edullisena, vaikka sähköjärjestelmän murros on lisännyt merkittävästi investointitarpeita kantaverkkoon. Maksuja on pystytty laskemaan vuodesta 2017 yli kymmenen prosenttia.

– Fingridin tavoitteena on pitää hintamuutokset jatkossakin maltillisina oikein ajoitetulla ja mitoitetulla investointiohjelmalla, hyvällä rahavirtojen ja riskien hallinnalla sekä panostamalla tehokkuutta edistäviin hankkeisiin. Käytännössä myös vuosi vuodelta laskeva sääntelymallin tuottotaso pitää hinnat kurissa, sanoo talous- ja rahoitusjohtaja Jan Montell.

– Olen todella tyytyväinen siitä, että pystymme pitämään siirtomaksumme ennallaan tässä haastavassa tilanteessa, jossa sähkön kulutus on lämpimän talven ja koronaepidemian vuoksi laskussa, mutta jossa samalla investoimme kovaa tahtia tulevaisuuden kasvaviin tarpeisiin, sanoo asiakkuuksista ja verkkosuunnittelusta vastaava johtaja Jussi Jyrinsalo.

Kustannustehokkuudesta huolimatta sähkön siirtovarmuus on erinomaisella tasolla. Kantaverkko ja siirtoyhteydet naapurimaihin toimivat luotettavasti.

Lue lisää: Fingridin talouden ja rahoituksen toimintaperiaatteet

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *