Search
Close this search box.

Pohjoismaisen tasehallintahankkeen referenssiryhmä aloittaa toimintansa

Jaa
Fingrid perustaa referenssiryhmän tasehallintahankkeelle. Hanke on yhteinen kaikille Pohjoismaille, mutta Fingridin kokoama ryhmä koostuu suomalaisista markkinatoimijoista ja keskustelua hankkeen toteutuksesta käydään Suomen näkökulmasta.

Ryhmän tehtävänä on tunnistaa tasehallintahankkeen vaikutukset toimialaan, etsiä ratkaisuja hankkeen toteuttamisen tukemiseksi sekä toimia viestintäkanavana toimialan suuntaan.

Viimeiset kaksi vuotta Fingridin apuna on toiminut varttitase-projektin referenssiryhmä. Keskeisimmät kysymykset varttitaseen osalta on onnistuttu ratkaisemaan ja löytämään toimialan yhteiset näkemykset. Uusi ryhmä keskustelee koko tasehallintahankkeen mukanaan tuomista muutoksia sähkömarkkinoilla, joista yhtenä on vartin taseselvitys ja vartin kaupankäyntijakso.

Ensimmäinen referenssiryhmän kokous on marraskuussa. Kokoukset pidetään noin neljä kertaa vuodessa, ja kokousaineistot julkaistaan Fingridin verkkosivuilla. Pohjoismaisella tasellintahankkeella eli Nordic Balancing Model -ohjelmalla on myös pohjoismaisista toimialan edustajista koottu referenssiryhmä. Tämän ryhmän kokousmateriaalit ja muut hankkeen tiedot löytyvät osoitteesta: nordicbalancingmodel.net/ 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *