Search
Close this search box.

Sähköjärjestelmä tarvitsee lisää reservejä

Jaa
Sähköjärjestelmän reservien tehtävänä on turvata sähkön kulutuksen ja tuotannon tasapainoa.

Reservejä ovat aiemmin tuottaneet lähinnä voimalaitokset, mutta yhä enemmän myös suuret tehtaat ja akustot.

Reservien käyttö ja myös uudenlaisten reservien tarve kasvaa huomattavasti energiamurroksen, pohjoismaisen tasehallinnan tarpeiden sekä Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käyttöönoton myötä. Samalla reservien hankintahinnat nousevat.

Sähköjärjestelmän reservien hankintahintaa on nostanut myös Venäjän reservikaupankäynnin keskeytyminen ja sähkön hinnan nousu sähkömarkkinoilla.

Fingrid hankkii reservejä mahdollisimman markkinaehtoisesti useasta eri lähteestä Suomesta ja lähinaapureista, mikä osaltaan turvaa reservien riittävyyttä ja kustannustasoa. Kansallisten reservimarkkinoiden lisäksi kehitämme uusia pohjoismaisia markkinapaikkoja. Tällä hetkellä tutkimme esimerkiksi mahdollisuuksia pidempiaikaisiin reservisopimuksiin.

Sähköjärjestelmän reservien tarpeen kasvaminen tarkoittaa samalla mahdollisuutta alan toimijoille rakentaa uutta liiketoimintaa. Suunnittelun voi aloittaa vaikka tutustumalla Fingridin sivuihin, jossa on tarjolla runsaasti tietoa muun muassa hankittavista reserveistä ja toteutuneista hinnoista.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *