Search
Close this search box.

Sähköverkko nousee nopeasti

Jaa
Pidemmän sähkönjakeluhäiriön ja poikkeuksellisen tilanteen aikana tarvittavia asioita kuten taskulamppu, paristoja, vettä, radio ja ruokasäilykkeitä.
Myrskyt ja metsäpalot voivat aiheuttaa väliaikaisia häiriöitä ­sähkönjakeluun, mutta tilanne korjaantuu nopeasti, viimeistään 24 tunnin sisällä.

”Kantaverkkoa on vaikea saada kaatumaan. Harjoittelemme jatkuvasti häiriötilanteiden varalle jakeluverkko­yhtiöiden, sähköntuotantoyhtiöiden ja viranomaisten kanssa”, kertoo valvomopäällikkö Arto Pahkin Fingridistä.

Jäätyvä-harjoituksiin taas kutsutaan kaupunkien kriittisten toimijoiden edustajat miettimään muun muassa, millaisin puhelinjärjestelmin voidaan kommunikoida sähköpulakriiseissä, millainen johtamisjärjestelmä toimii erityistilanteissa ja mihin liitetään aggregaatit turvaamaan kriittiset toiminnat esimerkiksi sairaaloissa.

”Seuraava Jäätyvä-harjoitus järjestetään syksyllä Helsingissä, ja siihen osallistuvat myös valtiohallinnon toimijat”, Pahkin sanoo.

Jo ennen korona-aikaa ohjelmistot ja etätyövälineet testattiin etätyöhön sopiviksi siltä varalta, että kantaverkon eri toimintoja jouduttaisiin hoitamaan konttorin ulkopuolelta.

”Kaikki toimi hienosti, vaikka työskentelimme etänä ja väistöpaikoissa”, Pahkin toteaa. 

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *