Search
Close this search box.

Vastuu on tekoja

Jaa
Fingridissä puhumme mielellämme yritysvastuusta. Tehtävämme on rakentaa alustaa puhtaalle, päästöttömälle sähköjärjestelmälle sekä kehittää sähkömarkkinoita energiamurroksen edellyttämään suuntaan, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Kysyimme hiljattain Fingridin henkilöstöltä, mitä vastuullisia tekoja he tekevät omassa työssään, kirjoittaa Marjut Määttänen Fingridin viestinnästä.

Vastuullisuuspuhe alkaa kuulemma tulla ihmisiltä korvista ulos. Ei ihme, sillä yritysvastuusta on puhuttu viime vuosina kovalla äänellä melkeinpä yrityksessä kuin yrityksessä. Kyynisimmät ovat alkaneet lukea rivien välistä ja tulkita vastuullisuusteeman lähinnä uudeksi markkinointikampanjaksi tai säästöohjelmaksi.

Fingridissäkin puhumme mielellämme yritysvastuusta. Tehtävämme on rakentaa alustaa puhtaalle, päästöttömälle sähköjärjestelmälle sekä kehittää sähkömarkkinoita energiamurroksen edellyttämään suuntaan, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Yritysvastuun ydin on siten liiketoiminnassamme. Uskon, että kyynisinkään ajattelija ei tätä pysty tulkitsemaan vain kevyeksi markkinointihömpäksi. Toimimme alalla, jolla pystymme aidosti vaikuttamaan ilmastonmuutokseen ja energiamurrokseen. Me fingridiläiset olemme myös ylpeitä työnantajastamme, koska koemme tässä yrityksessä pystyvämme vaikuttamaan kestävän kehityksen ongelmiin ja ratkaisemaan niitä.

Marjut Määttänen, Fingridin viestintä.

Vaikka liiketoimintamme on vastuullista, niin yhtä lailla tärkeää on jokaisen omakohtainen vastuullinen tapa toimia työtehtävissä. Kysyimme hiljattain Fingridin henkilöstöltä, mitä vastuullisia tekoja he tekevät omassa työssään – mitä arjen pieniä tekoja ja päivittäisiä valintoja kuvaa erityisen hyvin vastuullisuus. Vastuullinen toiminta on usein itselle ja omalle työtiimille itsestään selvä toimintatapa, mutta muut eivät välttämättä tiedä siitä.

Saimme kyselyyn runsaasti vastauksia. Vastauksissa oli laajoja, syvällisiä katsauksia vastuullisen työskentelyn edistämiseksi, vuosikausien linjakasta vastuullista toimintaa sekä pienempiä arjen tekoja, jotka nekin ovat merkityksellisiä vastuullisen työkulttuurin ja kestävän kehityksen edistämisessä.
Ideat ja teot kertovat sen, että Fingridissä on monenlaisia eri toimenkuvia ja vastuullisuus kytkeytyy niistä jokaiseen tavalla tai toisella. Olimmepa voimajohtotyömaalla tai toimistolla, voimme lukuisin tavoin edistää vastuullisia liiketoimintatapoja, hyvää hallintotapaa, ilmastotavoitteita, ympäristömyönteisyyttä ja inhimillisiä työoloja.

Uudistuksia verkkosivuillamme

Fingridin verkkosivuilla on julkaistu Vastuu on tekoja -sivusto, johon on koottu esimerkkejä käytännön teoista yritysvastuun edistämisessä. Sama tekemisen kirjo ja monipuolisuus, joka näkyi fingridiläisten vastauksissa kyselyymme, näkyy myös sivustolle kootuista esimerkeistä.

Myös koko yritysvastuun sivumme ovat uudistuneet. Visuaalinen ilme, keskeiset yritysvastuun avainluvut sekä esimerkit korostuvat nyt aiempaa paremmin sivuilla. Kannattaa tutustua!

www.fingrid.fi/yritysvastuu

Marjut Määttänen
Fingridin viestintä

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *