Vastuullisuusauditointi määrittää johdinhankintoja

Jaa
Kun Fingrid kilpailuttaa ja hankkii kantaverkon voimajohtoprojekteissa käytettävät virta- ja ukkosjohtimet, yksi tärkeimmistä hankintaa ohjaavista tekijöistä on sopimuskumppanin vastuullisen toiminnan varmistaminen.

Teräsalumiinijohtimien valmistajien kirjo on laaja ja toiminta globaalia. Kilpailukykyisimmät tuotantolaitokset sijaitsevat Euroopassa ja Aasiassa. Johtimet kilpailutettiin kahdessa osassa. Ensin järjestettiin avoin esivalintavaihe ja tämän jälkeen kaupallinen tarjouskilpailu.

Osana esivalintaa tehtiin vastuullisuusauditoinnit lähes kaikille toimittajaehdokkaiden tuotantolaitoksille erityisesti työolosuhteiden vuoksi. Havaittujen puutteiden jälkeen toimittajille annettiin mahdollisuus ja määräaika toiminnan parantamiseen.

Kaupallisen vaiheen aikana tehtaille järjestettiin uusinta-auditoinnit, jolloin muutosten todellinen luonne varmistettiin. Lopulta mm. toimitussopimuksen saaneen intialaisen Sterliten asenne ja parannukset yllättivät positiivisesti.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Fingrid Oyj
Läkkisepäntie 21
00620 Helsinki
Puh. 030 395 5267

Fingrid.fi
Evästeasetukset
Tietosuojaseloste

Fingrid on suomalaisten kantaverkkoyhtiö. Turvaamme asiakkaille ja yhteiskunnalle varman sähkön ja muovaamme kustannustehokkaasti tulevaisuuden puhdasta, markkinaehtoista sähköjärjestelmää.