Search
Close this search box.

Verkkoon kytkennän loppusuoralla

Jaa
Fingridin Minna Laasonen nojaa pylvääseen
Minna Laasosen työ on itsenäistä ja kiinnostavaa ja tuskin koskaan tylsää.

”Olen työskennellyt Fingridissä sen toiminnan alusta alkaen, eli vuodesta 1997. Aikaisemmin toimin sekä asiantuntija- että esimiestehtävissä, mutta sitten kaipasin takaisin insinöörihommiin. Vuodesta 2010 olen ollut käytön puolella.

Tällä hetkellä valmistelen Olkiluoto 3:n verkkoon kytkentää ja siihen liittyvän koekäyttöjakson läpiviemistä kantaverkkoyhtiön ja sähköjärjestelmän kannalta. Toimin myös yhden sisäisen prosessimme, käyttövarmuuden hallinnan, ohjausryhmän sihteerinä.

”Työssäni parasta on itsenäisyys.”

Työssäni kaikkein parasta on itsenäisyys. Kun tavoitteet ovat selvät, voin itse miettiä ja suunnitella, miten niihin päästään. Kokonaisuuden hallinta on mielestäni kiinnostavaa, mutta myös vaativaa.

Monet asiat työssäni ovat haastavia, mutta eivät oikeastaan koskaan ikäviä tai tylsiä. Työni hyviä puolia on, että meillä on Fingridissä eri alan osaajia ja asiantuntijoilta, joilta voi aina tarvittaessa kysyä neuvoa.

Työhistoriassani on monia mieleen jääneitä juttuja, joista yksi on osallistuminen pohjoismaisen analyysiryhmän työhön vuosina 2013–2018. Teimme muun muassa useita selvityksiä siitä, miten uusiutuva tuulivoima vaikuttaa sähköjärjestelmän käyttäytymiseen ja miten siihen pitää varautua käyttötoiminnassa. Yhteistyö pohjoismaisten kollegojen kanssa on jäänyt kivana mieleen. Meillä oli silloin hyvä ja tiivis porukka.

Tältä vuodelta toivon, että Olkiluoto 3:n käyttöönotto saadaan valmiiksi ja kaikki sujuu suunnitelmien mukaisesti.”

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *