Search
Close this search box.

Yhteispohjoismainen taseselvitys käy ja kukkuu

Jaa
Fingrid sekä Ruotsin ja Norjan kantaverkkoyhtiöt siirtyivät keväällä yhteisen taseselvityksen käyttöön. Keskitetty malli tehostaa sähkömarkkinoiden toimintaa ja raivaa tietä sähkön yhteispohjoismaisille loppukäyttäjämarkkinoille.
eSettin henkilöstö sekä perustamisvaiheessa mukana ollutta kantaverkkoyhtiöiden henkilöstöä.

Kantaverkkoyhtiöiden taseselvityksen laatii yhtiöiden yhteisomisteinen eSett Oy, joka toimii Helsingissä. Toimitusjohtaja Minnakaisa Ahonen kertoo, että eSettin palvelun piiriin kuuluu jo yli tuhat sähkömarkkinatoimijaa. Alun kiirehuipun jälkeen asiakaskyselyjen määrä on vakiintunut ja vasteajat ovat tasoittuneet.

– Olin positiivisesti yllättynyt, että saimme kaikissa kolmessa maassa selvitystarkkuuden heti alusta alkaen riittävälle tasolle. Tämä on kaikissa maissa uusi prosessi, joten voi olla tyytyväinen, että pääsimme tekemään myös taseselvityslaskut heti aikataulussa ja samoin laskutusprosessi toimi alusta alkaen oikein. Kaiken takana on huolellinen suunnittelu ja perusasioiden kuntoonlaittaminen, hän sanoo.

Kuluvana syksynä taseselvitysjärjestelmää sekä asiakasportaalia hiotaan edelleen. Myös eSettin sisäisiä perusprosesseja sekä erikoistilanteiden hallintaa kehitetään. Minnakaisa Ahonen iloitsee siitä, että sähkömarkkinoilla on Pohjoismaissa monenlaisia kehityshankkeita, ja niiden heijastuminen myös eSettiin tietää sitä, että paikoilleen ei tarvitse jäädä polkemaan. Tällä hetkellä eSettin palkkalistoilla on yhdeksän ammattilaista, ja rekrytointitarpeita on edelleen.