Search
Close this search box.

energiapolitiikka

Ville Niinistö europarlamentaarikko (vihreät)
Näkökulma

Vihreä energiasiirtymä on myös turvallisuuden vahvistamista

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on paljastanut karmealla tavalla myös sen, kuinka riippuvaisia olemme Venäjän energiasta. Ilmasto­kriisin ratkaiseminen energiaitsenäisyyttä vahvistamalla on samalla myös väline turvallisuusuhkien ehkäisyyn.

Näkökulma

Energiamurros on täällä – onko Fingrid valmis?

Hallitusohjelmaan on kirjattu selkeät tavoitteet tuulivoiman markkinaehtoisesta lisäyksestä, mikä luo mahdollisuuksia sähköomavaraisuuden parantamiseen, kirjoittaa Fingridin siirtokapasiteetin varmistamisesta vastaava johtaja Timo Kiiveri.

Näkökulma

Kuka voittaa energiamurroksessa?

Ilmastonmuutoksen torjumiseen on periaatteessa yksinkertainen kaava, ainakin näin sähkön kantaverkkoyhtiöstä tarkasteltuna. Tehdään sähköjärjestelmästä puhdas ja sähköistetään kaikki mitä voidaan, kirjoittaa vanhempi asiantuntija Mikko Heikkilä.

Kantaverkko

Puhtaaseen sähköjärjestelmään

Fingridin toimitusjohtajan Jukka Ruususen mielestä hallitusohjelma mahdollistaa Suomen nousun puhtaan ja kustannustehokkaan sähköjärjestelmän edelläkävijämaaksi. Hiilineutraalista Suomesta sanansa sanovat myös uusi elinkeinoministeri Katri Kulmuni, työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston päällikkö Riku Huttunen sekä Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osaston johtaja Minna Haapala.

Sähkömarkkinat

20 vuotta EU:n energia-asioissa

Joululahjaksi saatu sähkösarja sinetöi EU:n sähkömarkkina-asiantuntija Matti Supposen uravalinnan.

Sähkömarkkinat

Matkalla kohti pohjoismaista mallia

Puhtaan energian paketti vie eurooppalaisia sähkömarkkinoita pienin askelin markkinaehtoisemmiksi, joustavammiksi ja tehokkaammiksi. Mutta paketin yksityiskohdissa on piilossa monta hankalaa kysymysmerkkiä.

Näkökulma

Jättimuutokset EU:n energiapolitiikassa koskettavat kaikkia

Vuoden aikana Euroopan parlamentissa käsitellään merkittäviä energiapolitiikan uudistuksia, jotka tulevat vaikuttamaan suoraan eurooppalaisiin alan toimijoihin sekä jokaiseen eurooppalaiseen, kirjoittaa europarlamentaarikko ja
Europarlamentin teollisuus-, tutkimus- ja energiavaliokunnan jäsen Miapetra Kumpula-Natri.

Kantaverkko

Kohti joustavampaa ja tehokkaampaa energiasektoria

Energian pääosasto kehittää ja toimeenpanee eurooppalaista energiapolitiikkaa Euroopan komission ohjauksessa. Sisäisen energiamarkkinan johtaja Klaus-Dieter Borchardt kertoo viimeisimmistä kehitysaskeleista energiamarkkinoiden integraatiossa.

Kantaverkko

Texasissa luotetaan markkinoihin

Yhdysvaltain Texasissa on paljon tuulivoimaa ja vapailla markkinoilla sähkön hinta vaihtelee voimakkaasti sääolosuhteiden mukaan. Tämä on luonut kysyntää myös hintapiikeiltä suojaavalle joustavalle kapasiteetille.

Näkökulma

Riittääkö sähkö Suomessa?

Tähän vuodenaikaan alkaa tyypillisesti keskustelu siitä, riittääkö Suomessa sähköä kansalaisille ja teollisuudelle. Aiheellinen keskustelu, koska Suomi on erittäin riippuvainen sähkön tuonnista. JULKAISTU 31.10.2016

Tässä kaikki artikkelit.